Saadet Partisi gençlik kollarından Doğu Türkistan'daki zulme tepki

Saadet Partisi Trabzon il gençlik başkanı Furkan Kocagöz, Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dışı olayları gündeme getirmek için Arsin ilçesinde gençlerle birlikte basın açıklaması yaparak tüm islam alemini bu zulme dur demeye davet etti.

31 Aralık 2018 Pazartesi 13:22
Saadet Partisi gençlik kollarından Doğu Türkistan'daki zulme tepki

Saadet Partisi Trabzon il gençlik başkanı Furkan Kocagöz, Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dışı olayları gündeme getirmek için Arsin ilçesinde gençlerle birlikte basın açıklaması yaptı. Toplantıya Arsin Saadet Partisi ilçe başkanı Hayri Çelik, Arsin Belediye başkan adayı Osman Mollahüseyinoğlu ve Arsin STK temsilcileri de iştirak etti.

Adaletin herkese lazım olduğunu ve vazgeçilmez insan haklarının başında geldiğini hatırlatan Saadet Partisi il gençlik başkanı Furkan Kocagöz, sözlerini şöyle sürdürdü:“Aralık ayı denildiği zaman akıllara “İnsan Hakları” gelmektedir ve insan hakları denildiğinde de yine akıllara; genelde dünyamızın ve özelde ülkemizin ihtiyaç duyduğu en hayati kavram olan ”ADALET” gelmektedir.Binlerce yılın bilgeliği bize şunu öğretti ki; adalet devletin temeli ve özüdür.Adaletten ve hukuktan saptığımız ölçüde kendimizi bir belirsizliğe ve karanlığa mahkûm ediyoruz demektir.Yetmiş yıldır Çin kontrolü altında bulunan ve Türkiye’nin iki buçuk katı büyüklükte yüzölçümüne sahip olan Doğu Türkistan’da da Müslümanların durumu içler acısıdır.Yeryüzünde huzur ve barış isteniyorsa, tüm mazlumların ve tüm mazlum coğrafyaların kurtuluşu isteniyorsa, mutlaka ama mutlaka tüm İslam Ülkeleri, ABD, İngiltere, Avrupa Birliği ve İsrail güdümünden uzak politikalar üretmek zorundadır.ABD ile stratejik ortaklık hiçbir İslam ülkesine fayda getirmez.Dünyanın herhangi bir yerinde bir insanımızın haksızlığa uğramasını istemiyorsak bunun yolu D-8’in canlandırılmasından, D-60’ın ve D-160’ın kurulmasından geçer.” Dedi.

İl gençlik başkanı Kocagöz, Arsin’in Trabzon’un önemli bir ilçesi olduğunu hatırlatarak, Arsin’e gerçek manada hizmet edilmesinin Milli Görüşçü belediyecilik anlayışı ile olabileceğini hatırlattı. Hlka ibadetin Hakka ibadet olduğu bir anlayışla, yandaşa değil vatandaşa hizmet prensibini esas aldıklarını söyleyen Furkan Kocağöz, şunları söyledi.

“Bu Gün Aramızda Saadet partimizin Arsin belediye başkan adayı Osman Mollahüseyinoğlu da bulunmaktadır. Arsinli gençler olarak başkanımızın biz gençlerin isteklerine Arsin halkımızın beklediği hizmetleri en kısa zamanda gerçekleştireceğine inanıyoruz. Milli görüş belediyeciliğin en güzel hizmetlerini Arsin’imize kazandıracağına inanıyoruz. Biz gençler olarak belediyeyi halkıyla beraber yönetecek olan, gönülleri fetheden, aşkla, şevkle, adaletle, akılla çalışacağına inandığımız belediye başkan adayımız Osman Mollahüseyinolu’nu hep birlikte gayret göstererek 31 mart seçimlerinde zaferle çıkması için çalışacağız.

Bugüne kadar gençlerin yetişmesinde çok büyük emeği olan başkanımızın milletimizin desteğini alarak daha büyük hizmetler yapacağına inancımız tamdır.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.