Sağlık çalışanlarına yardımcı olalım

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş İl Sağlık Müdürünü ziyareti sonrası konuştu.Sağlık çalışanlarına yardımcı olalım

19 Mart 2020 Perşembe 13:38
Sağlık çalışanlarına yardımcı olalım

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü’nü ziyaret etti.Çin’in Wuhan şehrinde görüldükten sonra dünya geneline yayılan ve pandemi olarak nitelendirilen coronavirüs (COVID-19) ile mücadele Türkiye’de de yurdun dört bir yanında büyük bir titizlikle sürdürülüyor.Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta’yı ziyaret eden AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, sonrasında açıklamalarda bulundu.Başkan Altunbaş, insanların sağlık personellerine güvenmesi ve mümkün olduğunca yardımcı olması gerektiğini hatırlatarak, kamuoyunda başlatılan ‘Evde Kal!’ çağrısını yineledi.

Vatandaşlara çağrıda bulunarak sağlık personeline güven duymalarını söyleyen Altunbaş, “Sağlık personellerimize kamuoyunda büyük destek var. Vatandaşlarımız, coronavirüsle mücadelede ‘Ben ne yapabilirim?’ diye kendilerine sormaları lazım. Hastane dahil zorunlu olmadıkça evlerinden asla çıkmamalılar. Sağlık çalışanlarına her şart altında güvensinler. Onlar bizim için değerli ve şuan büyük fedakarlıklar yaparak, gecelerini gündüze katarak çalışıyorlar. Vatandaşlarımıza düşen, bu mücadelede onlara destek olup işlerini kolaylaştırmak ve virüsün yayılmasını engellemektir” dedi.

‘Evde Kal’ çağrısına uyulmalı

Koronavirüsle mücadelede dikkat edilmesi gereken hijyen kurallarını da sıralayan Altunbaş, “Virüsün daha fazla insana yayılmasını engellemek adına bulunulan ortamlar temiz tutulmalıdır. Temiz bezle, çamaşır suyuyla ve kolonya ile yüzeyler silinerek temizlenmeli. Bulunulan ortam sık sık havalandırılmalı. Yemekhanelerde ve restoranlarda masalara seyrek bir şekilde oturulmalı. Özellikle elden ele verilen kağıt ve kartonlara dikkat edilmeli. 14 Gün kuralına azami şekilde dikkat edilmeli ve ‘Evde Kal’ çağrısına mutlaka uyulmalı” diyerek vatandaşları uyardı.

Devletimize güvensinler

Koronavirüsle mücadelede hastanelerde bulunan imkanların yeterli olduğuna değinen Altunbaş, “Virüs alacağımız önlemlerden daha güçlü değil. Hastanelerimizdeki imkanlar koronavirüs ile mücadele için yeterlidir. Bu mücadeleyi kazanmak için önümüzde hiçbir engel yok. Mücadeleyi daha kolay sonuçlandırmak için vatandaşlarımızdan kolaylık bekliyoruz. Sağlık personellerimizin, virüsü  kapma ihtimallerini göz önünde bulundurarak aile fertlerine ve daha çok insana enfekte etmemek için hastaneden evlerine gitmeden çalışmak istediklerini biliyoruz. Vatandaşlarımızın da tüm sağlık personeline bunu bilerek yardımcı olması gerekiyor. Onların verdiği mücadeleye destek olmalılar. Sevdiklerinizi ve yakınlarınızı enfekte edip, hayatlarını riske atmak istemiyorlarsa evde kalmalılar. Devletimizin almış olduğu tedbirlere güvensinler ve tereddütsüz uygulamaya çalışsınlar” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.