Sağlık meslek örgütü üyesi doktorlar kısa süreli iş bırakma eylemi yaptı

15 Haziran 2022 Çarşamba 16:59
Sağlık meslek örgütü üyesi doktorlar kısa süreli iş bırakma eylemi yaptı

TRABZON’da sağlık meslek örgütü üyesi doktorlar, çalışma koşulları ve özlük haklarının iyileştirilmesi, sağlıkta şiddetin önlenmesi gibi taleplerle kısa süreli iş bırakma eylemi yaptı.

Trabzon’da doktorlar, sağlıkta şiddetin önlenmesi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, nöbet sürelerinin yeniden düzenlenmesi, Covid-19’un meslek hastalığı kabul edilmesi ve pandemide vefat eden doktorların ‘görev şehidi’ sayılması gibi çeşitli taleplerde bulunmak üzere kısa süreli iş bıraktı. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü önünde saat 12.30’da toplanan meslek üyesi doktorlar basın açıklaması yaparak taleplerini dile getirdi.

‘BU BİR İTİRAZDIR’

Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Kibar Yaşar Güven, “Bizler, ‘Başka Kamil Furtun'lar, Ersin Arslan'lar olmasın, yaşatmak için yaşamak istiyoruz" diyenler, gece gündüz çalışanlar, toplum sağlıksızken nefes alamayanlarız. Bugünkü görev eylemimiz son değil, bir itirazdır” dedi.

‘MÜCADELEMİZ YENİ BAŞLIYOR’

Hekim-Sen İl Temsilcisi Dr. Serpil Tuncay Yetişkul da, “Yıllardır değersizleştirilen mesleğe, her geçen gün artan şiddete, düzelmesi gerekirken daha da kötüleşen çalışma koşullarına, bitmek bilmeyen 36 saat nöbetlere karşılık azalan bir maaşa layık görüldük. Bizler hayatları kurtarmaya çalışırken, hayatlarımıza ve hayallerimize kastedildi. Mücadelemiz yeni başlıyor ve haklarımızı eksiksiz şekilde alana kadar devam edecek ” diye konuştu.

Son Güncelleme: 15.06.2022 17:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.