Sağlık Müdürü Dr. Usta: "Aşıya bireysel değil, toplumsal bakalım"

Sağlık Müdürü Dr. Usta: “Aşı herkes tarafından kullanıldığı takdirde bu salgından kısa sürede kurtulabiliriz. Sadece kendimizi düşünmekle salgının önüne geçemeyiz.”

17 Aralık 2020 Perşembe 13:55
Sağlık Müdürü Dr. Usta: "Aşıya bireysel değil, toplumsal bakalım"

SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, koronavirüs salgını ile mücadelede aşılama üzerine açıklamalarda bulundu. Olaya bireysel değil de toplumsal bakmak gerektiğini belirten Usta, “Şu bir gerçek ki aşı kullanılmalı, bunun tartışması olmamalı. Aşı herkes tarafından kullanıldığı takdirde bu salgından kısa sürede kurtulabiliriz. Toplumun yüzde 60’ını aşılamayı gerçekleştirdiğimizde salgınla mücadele konusunda rahatlama yaşarız.” dedi.

YANLIŞ ALGI VAR
Usta: “Hastalığı atlatan insanların yeniden hastalığa yakalanmayacağı gibi yanlış bir algı var. Bunun yanında bir diğer yanlış aşı yapılmaya sıcak bakmama durumu. Aşı konusunda hassasiyet göstermeliyiz. Salgınla mücadelede aşılama çok ama çok önemli. Aşı konusuna bireysel değil toplumsal bakmak zorundayız. Kendimiz kadar toplumumuzu da düşünmek zorundayız. Sadece kendimizi düşünmekle salgının önüne geçemeyiz.” diye konuştu

HERKESiN KiMLiĞiNE GELECEK
Usta: “Bazı kişilere öncelikli aşı yapılıyor gibi dedikodular yer alıyor bu kesinlikle doğru değildir. Aşılar herkesin kimliğine göre gelecek ve kimse başkasının aşısını vurulamayacak. Sadece, KTÜ’de de olduğu gibi aşının Faz 3 çalışması için isteyen aşı vurulabiliyor. Bunu karıştırmamak lazım. Aşının 25 Aralık itibarı ile sağlıkçılara, kolluk kuvvetlerine ve bir an önce uygulanması gereken vatandaşlarımıza önceliğe göre yapılması planlanıyor.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.