Sakın kişiye özel olmasın

Trabzon’da dört noktanın önceki gün itibarı ile “yayla alanı” olmaktan çıkarıldığı Resmi Gazete’de yayınlandı. Ziraat Mühendisleri Odası uyarıda bulundu.

06 Mart 2020 Cuma 09:09
Sakın kişiye özel olmasın

TRABZON’DA 4 NOKTA
Cumhurbaşkanlığı kararı ile önceki gün Resmi Gazete’de toplamda tam 14 milyon 92 bin 800 metrekarelik alanın “yayla alanı” olmaktan çıkarıldığı yayımlandı. Trabzon'da bu kapsamdaki yaylalar şu şekilde: “Düzköy Çayırbağı’nda yer alan Balahor, Arsin Elmaalan’da bulunan Topçu, Şalpazarı Şayvamçatak’ta yer alan Dip Mezrası ile Akçaabat Ağaçlı’da bulunan Balıklı yaylası.”

TABİ Kİ YAPILABİLİR
Konu ile ilgili konuşan Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Cemil Pehlevan “Burada kamu menfaati varsa tabi ki yapılabilir. Ancak bu işler planlı bir şekilde yapılmalı. Daha önce de benzer örnekleri var zaten. Ancak oralar imara açılırsa, uygunsuz şekilde kişiye özel girişimler olursa doğru olmaz. Amaç dışında kullanılırsa problem yaratır.” diye konuştu.


KARAR ŞÖYLE
Kararda şu ifadeler kullanıldı: “Savunma, ulaşım, enerji, haberleşme, su, atık su, petrol, doğalgaz, altyapı, katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesislerinin; baraj, gölet, sokak hayvanları bakımevi ve mezarlıkların; devlete ait sağlık, eğitim, adli hizmet ve spor tesisleri ile ceza infaz kurumlarının ve bunlarla ilgili her türlü yer ve binanın gerçek ve tüzel kişilere bedeli mukabilinde Çevre ve Orman Bakanlığınca izin verilebilir.”

sonnokta gazetesi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.