Salih Cora yatırımları anlattı

AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen “Yerel Buluşmalar” organizasyonunda önemli açıklamalar yaptı.

12 Mart 2018 Pazartesi 13:47
Salih Cora yatırımları anlattı

Eğitimin önemine vurgu yapan Salih Cora, “AK Parti döneminde eğitimde önemli yatırımlar yapılmıştır. Hem derslik sayısı hem de öğretmen sayısı olarak ciddi bir artış yakalamış olmamıza rağmen bu durumu yeterli görmüyoruz. Tekli eğitime geçmeliyiz. Eğitime yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır. Milli Eğitim Bakanlığı bütçe planlamalarında en fazla bütçeyi ayırdığımız bakanlıktır. Bu da eğitimi ne kadar önemsediğimizin göstergesidir. Bizim ve sizlerin en önemli sorumluluğu tarihimize, kültürümüze, milli ve manevi değerlerimize sahip bir nesil yetiştirmektir.” dedi.

Akçaabat’a yapılan yatırımlar konusuna da değinen Salih Cora, “Akçaabat bugün Trabzon ile bütünleşmiş tarih, kültür ve turizm şehridir. Akçaabat artık sadece Akçabaatlıların değil tüm Trabzonlularındır. İlçemiz her geçen gün gelişiyor ve büyüyor, Trabzon'un ayrılmaz bir parçası onun bütünleşmiş bir hali olmuştur. Burada gıda turizmi büyüyor. Ancak köftenin memleketi olan Akçaabat’ta mezbahanenin kapatılarak Vakfıkebir’e yönlendirilmesini kabul etmiyoruz. Bu Akçaabat’a karşı ayıbımız olur. Bu konuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Eşref Fakıbaba ile bir görüşme gerçekleştirdik. Akçaabat’ta mezbahane çalışmaya devam edecek ve 4 ay içerisinde de eksiklikleri giderilecek. Daha modern, yeni bir mezbahaneye de bir an önce başlamalıyız. Bu noktada Büyükşehir Belediyemiz tarafından bir an önce ihale yapılması hususunda gerekli hassasiyetin gösterileceğine inanıyorum. Ayrıca Akçaabat’ın turizm potansiyelini daha öne çıkartmak için bir başka çalışmamız var. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun “Trabzon’a 7 Uzungöl” şeklinde bir hayalinin olduğunu biliyorsunuz. Bunlardan birisi de Hıdırnebi’dir. Bu konuda gayretlerimiz devam ediyor. En kısa sürede gerekli adımların atılacağını hep birlikte görmüş olacağız. ” açıklamasını yaptı.

Daha gelişmiş bir Akçaabat için sıkı bir çalışma yaptıklarını belirten Salih Cora, “Trabzon’un ikinci üniversitesi Akçaabat’ta olacak. Bunun yasal altyapısı hazır. Siyasi kararı verilmiştir. Bürokratik sürecini tamamlayıp bizzat Cumhurbaşkanımız tarafından hangi tarihte kurulacağının müjdesini de vereceğiz. Yeni Adliye Binası için çalışmamız devam ediyor. Mevcut cezaevinin yerine Akçaabat Adliyesi yapacağız. Adalet Bakanlığı ile görüşmeleri gerçekleştirdik. Projesi çiziliyor. Cezaevinin taşınması ile bu konuda da somut adım atılacak. Akçaabat’ta özellikle yaz aylarında oluşan trafik sorununu çözmek için de harekete geçtik. Akçaabat trafiğini rahatlatacak kavşakların projeleri hazırlandı. Yaptığımız görüşmeler sonucunda da bu projeler yatırım programına alındı.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.