Saliha Erdim’le ‘Ailede Eşler Arası İletişim’

18 Ocak 2022 Salı 13:15
Saliha Erdim’le ‘Ailede Eşler Arası İletişim’

Akçaabat Belediyesi tarafından Uzman Aile Danışmanı Saliha Erdim’in konuşmacı olduğu ‘Ailede Eşler Arası İletişim’ adlı konferans düzenlendi.

Akçaabat Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde düzenlenen konferansa Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, Belediye Birim Müdürleri ve çok sayıda izleyici katıldı.

Gündüz ayrı akşam ayrı seanslarla gerçekleştirilen konferansa vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Salon hınca hınç doldu. Uzman Aile Danışmanı Saliha Erdim, konferansta eşler arasındaki iletişimin inceliklerini anlattı. Nüktedan ve akıcı bir dille izleyenleri kendine hayran bırakan Uzman Alie Danışmanı Saliha Erdim, ebeveynlerin dil ve üslubu nasıl oluşur ve çocuğu nasıl etkiler, insanların kendilerini sevmelerinin ve değer vermelerinin ruh halini nasıl etkilediğinden bahsetti. Saliha Erdim konuşmasında önemli noktalara değinerek “İstisnalar hariç bütün insanlar bir aile ocağına ve bir anne kucağına doğar. Annesinin karnındayken çocuğun hissettiklerine dünyaya geldikten sonra gördükleri, duydukları ve yaşadıkları eşlik eder. Böylece çocukta bir algı, dünyaya bakış açısı ve tarz oluşur. Bu tarzla konuşur, hareket eder, konuşur, düşünür ve davranış sergiler. Dolayısıyla aile çocuğun ilk okulu ve ebeveynler ilk öğretmenleridir. Eğer ebeveynler kendileri ile barışık, birbirlerine karşı özverili ve Allah’a giden yolculukta birbirlerini değerli kılmak ve yetiştirmek için çaba sarf eden bireyler ise bu ailede yetişen çocukların psikolojisi, dünya, hayat ve kendilik algıları farklı ve gelişmiş olur. Çocuklar ailelerinde öğrendiklerini yaşamları boyunca taklit eder ve öğretirler.” Dedi.

Uzman Aile Danışmanı Saliha Erdim, eşlerin birbirlerine karşı sabırlı, anlayışlı ve özverili olmaları gerektiğinin altını çizerek “Her insanın olgunlaşma, farkına varma ve belli bir seviyeye gelme süresi farklıdır. Eşler birbirlerine tahammül göstermelidirler ki büyük zorluklarla kurulan yuvalar sevgi ve saygıyla devam edebilsin. Unutmamalıyız ki sabretmeden cennet kazanılmaz. Rabbim eşlerimizi bizim yanımızdan bizi de eşlerimizin yanından ayırmasın. Rabbim bir bütün olabilmeyi, anlayışla, sevgiyle ömür sürebilmeyi hepimize nasip etsin. Unutmayalım ki yuva kolay kurulmuyor ama çok kolay dağılabiliyor. Bu durum etkilenmeyen hiçbir çocuk yoktur.” Şeklinde konuştu.

Konferansın ardından soruları cevaplayan Saliha Erdim’e Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve eşleri Hanımefendi Yasemin Ekim, çiçek ve plaket takdiminde bulundular. Başkan Ekim, Uzman Aile Danışmanı Saliha Erdim’e güzel sohbeti için teşekkür ederek “ Hepimizin bildiği ama günümüz şartlarına dalıp unutmaya yüz tutan önemli noktaları bizlere tekrar hatırlattınız. Hafızalarımızda bilgilerimizi tazelediniz. Hepimiz için hem çok keyifli hem de çok verimli bir sohbet oldu. Bu sohbetten çıkarılabilecek pek çok ders var. Ebeveynler arasındaki iletişimin ve ilişkinin çocuklarımızı ne derecede ve nasıl etkilediğini sizin akıcı üslubunuzdan dinledik. Bugünün çocukları; yarının gençleri, anne ve babaları olacak. Bizden ne görürse kendi hayatına aktaracak. Temennim çocuklarımızın bizlerden iyi davranışlar, güzel ahlak, saygı ve sevgi görmesidir. Allah iyi kalplere yakın, karanlık kalplere uzaktır. İyi kalpli çocuklar yetiştirebilmemiz dileğiyle.” dedi ve Uzman Aile Danışmanı Saliha Erdim’den programa katılamayanlar için benzer bir program daha gerçekleştirmenin sözünü aldı.

Son Güncelleme: 18.01.2022 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.