Satışlar başarıdır

Muhalefet taşınmazların satışına karşı çıktıi, meclise başkanlık yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, satışı başarı olarak değerlendirdi.

12 Eylül 2019 Perşembe 09:22
Satışlar başarıdır

FORMALİTE GEREĞİ DEVİR

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin dünkü toplantısında belediyenin Hazine’ye olan borçlarına karşılık taşınmazların devredilmesi gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman “Burada geçmişteki birikmiş borçlara karşılık zaten devlete ait yerlerin formalite gereği maliye arazisine borcumuz kadar bedelle borcun mahsuplaştığı bir yöntemdir. Bu başarıdır. Bu başarıdan ötürü Belediye Başkanımıza ve Hazine ve Maliye Bakanımıza gıyabında teşekkür ediyorum.” dedi.

BORCA KARŞI EL KOYMAKTIR

CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin “Yöneticilikte en kolay şey vatandaşın yerini satmaktır. Hazine’ye olan borç gayrimenkul satarak ödenerek mi ödenir? Zorluoğlu göreve geleli 5 ay olmadı 100 milyonun üzerinde kredi borcu aldı. Bunu Trabzon halkı ödeyecek.” derken İYİ Parti Meclis Üyesi Aslan Güner ise “Taşınmazın Hazine’nin belirlediği fiyattan satılacağı yazılıyor. Değeri satıcı belirliyor. O zaman bu, borca karşı el koymaktır.” dedi. Karar, CHP ve İYİ Parti gruplarının ret; AK Parti ve MHP gruplarının onayı sonucu oy çokluğuyla geçti.

sonnokta gazetesi

Son Güncelleme: 12.09.2019 09:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.