Şehit Polis Gülay için resmi tören düzenlendi

Gümüşhane’de dün gece yol kontrolü yaptığı sırada durdurmak istediği aracın çarpması sonucu ağır yaralanarak şehit olan Baş Polis Memuru Olgun Gülay için Gümüşhane'de resmi tören düzenlendi. Törenin ardından şehidin cenazesi memleketi Trabzon'un Şalpazarı ilçesine uğurlandı.

03 Kasım 2017 Cuma 11:18
Şehit Polis  Gülay için  resmi tören düzenlendi

15 Temmuz Zafer Meydanı'nda düzenlenen törende Gülay’ın cenazesi tekbirlerle alana getirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve Gülay’ın özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan Vali Okay Memiş, “Bizler evlerimizde gece rahat uyurken, çoluğumuzla, çocuklarımızla evimizde rahat ederken polislerimiz, askerimiz, jandarmamız 24 saat esasına göre gece gündüz demeden zor şartlarda görev yapmakta” dedi.
Kahraman Emniyet teşkilatı ve kahraman ordunun vatandaşların can ve mal güvenliğini tesis etmek için 24 saat esasına görev yapan ve bu görevi yaparken de diğer mesleklerle mukayese edildiğinde her zaman için şehadet riski olan meslek grupları olduğunu belirten Vali Memiş, “Polislerimiz, askerimiz, jandarmamız hem vatanın bölünmez bütünlüğü, hem de vatandaşlarımız can, mal ve namus emniyeti için hayatlarını hiçe sayarak görev yapmaktadırlar. Dün de yine görevi başındayken değerli kardeşimiz maalesef kontroller sırasında dur ihtarına uymayan bir sürücü tarafından ağır yaralanmış, anında yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamış, Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Acımız büyüktür. Konunun idari ve adli süreci devam etmektedir. Şehit kardeşimiz Baş Polis Memurumuz Olgun Gülay’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Çok üzgünüm. Gümüşhane Valisi olarak ailenin, emniyet teşkilatının, Türk milletinin acısını paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.
Vali Memiş’in konuşmasının ardından İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından yaptırılan dua ve helallik alınmasının ardından Şehit Baş Polis Memuru Gülay’ın Türk bayrağına sarılı tabutu daha sonra yine tekbirler eşliğinde cenaze arabasına konularak memleketi Trabzon'un Şalpazarı ilçesi, Geyikli Mahallesi'ndeki evine gönderildi.
Törene şehit polis memurunun kanser tedavisi gördüğü öğrenilen eşi, oğlu, ablası başta olmak üzere çok sayıda yakını katılırken, güçlükle ayakta duran yakınlarının arasında özellikle kız kardeşinin ağıtları alanda yankılandı.
Şehit polis memurunun ikindi namazının ardından Geyikli mahallesinde kılınacak cenaze namazıyla toprağa verileceği öğrenildi.
Törene, Vali Okay Memiş ve aile yakınlarının yanı sıra Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Jandarma Komutanı Cezayir Danışan, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, meslektaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Olay:
Dün akşam Özcan Mahallesi, Elmalı Caddesi üzerindeki Polis güvenlik noktasında uygulama yapan polis memurlarından 3 çocuk babası Olgun Gülay (46) saat 21.30 sıralarında durdurmak istediği aracın çarpması sonucu ağır yaralanmış ve Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Olayın ardından polis memuruna çarpıp kaçan araç Süleymaniye mahallesinde yakalanmış, araçta bulunan ve alkollü oldukları öğrenilen sürücü M.K ve S.E yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Son Güncelleme: 03.11.2017 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.