Şehit Polis Necmi Çakır adına yaptırılan Z-Kütüphane hizmete açıldı

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Tarafından Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu Bünyesinde Şehit Polis Necmi Çakır Adına Yaptırılan Z-Kütüphane Hizmete Açıldı

08 Şubat 2018 Perşembe 09:12
Şehit Polis Necmi Çakır adına yaptırılan Z-Kütüphane hizmete açıldı

Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında; öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak, toplumsal yaşama ilişkin bilgi ve becerilerini artırmak, öğrenme ve araştırma becerilerini geliştirmek, öğrencileri suç ortamından uzak tutmak, verimli zaman geçirmelerini sağlamak, toplumsal farkındalık ve duyarlılıklarını geliştirmek, milli kimlik ve aidiyet duygularını geliştirmek, emniyet teşkilatı ile bölge insanı arasında diyaloğu artırmak ve bilinçli nesillerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla 81 ilimizde Milli Eğitim bakanlığı tarafından belirlenen okullarda Asayiş Dairesi Başkanlığında Zenginleştirilmiş Kütüphane Projesi uygulamaya koyulmuştur.

Zenginleştirilmiş Kütüphaneler; Zeka oyunları, okuma ve dinlenme materyallerinin bir arada bulunduğu, sesli ve elektronik kitaplar gibi alternatif okuma seçeneklerinden öğrencilerin faydalanabildiği, taşınabilir raflarıyla, ahşap ve kumaş malzemelerle kaplanmış duvarlarıyla, estetik ve pedagojik açıdan uygun renkleriyle çocuklarda okuma alışkanlığı ve zevki uyandıran, onları kütüphaneye çekecek mekanlar şeklinde tasarlanmaktadır.

İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, “Emniyet Genel Müdürlüğümüz Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde standartlara göre oluşturulan z kütüphanelere aziz şehitlerimizin isimleri verilmiştir” dedi.

“Toplumda kendine güvenen, iletişimden korkmayan, hızlı öğrenme kabiliyeti olan, okuma alışkanlığı kazanmış, bilgi sahibi, araştırma yapabilen ve milli kimlik ve aidiyet duygusu gelişmiş, bulunduğu topluma sağlayan nesillerin yetişmesidir” diyen Çevik, yapılan bu ve bunun gibi projelerle çocukların suç ve suç ortamından uzaklaştırıldığını ifade etti.

Emniyet Müdürü Çevik, “Yapılan çalışmalarla çocuk ve gençlerimizi kitap ve kütüphane ile buluşturup, aynı zamanda kahraman şehidimiz Özel Harekat Polisi Necmi Çakır’ın isminin yaşatılmasını sağlamış oluyoruz” dedi.

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Orta Okulunda Şehit Polis Necmi Çakır adına Z kütüphane kurulumu tamamlanmış olup, 07/02/2018 tarihinde değerli öğrencilerimizin kullanımına açılmıştır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.