Sen ben kavgası bitti

Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi arasında bir önceki dönem hizmet konusunda yaşanan görüş ayrılıkları son buldu. Başkan Genç, “Hizmet konusunda önemli olan şehrin çıkarıdır. Ben yaptım, sen yaptın meselesi değil” dedi.

02 Ekim 2019 Çarşamba 09:23
Sen ben kavgası bitti

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç  gündeme yönelik konularda açıklamalarda bulundu. İşte Genç’in açıklamaları:
“Bu dönem yönetim anlayışı açısından önceki döneme nazaran daha iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Anlayış farklılıkları olabilir. Boztepe Seyir Terası gibi 51 noktada yeraltı konteyneri koyma projemiz de Büyükşehir’den geçmemişti. Biz bu şehirde yaşıyoruz. Uzunsokak’tan tam çıkışta 17.00-18.00 civarlarında çöp yığını oluşuyor. Bu yakışmıyordu. İdeal sistem sıfır atıktı, onun için adım atmamız gerekiyor. Yeraltı atık projesiyle ilgili projemizi Murat Bey’e (Zorluoğlu) getirdim, hemen imzaladı. Boztepe’deki projeyi de hemen onayladı. Burada şehrin çıkarları önemli. Ben yaptım, sen yaptın meselesi değil. Zaman kaybetmeden şehre bir şeyler kazandırmalıyız. Bu dönem daha iyi olacak inşallah. Bizim de eksiklerimiz olmuştur. Çünkü yeni kurulan belediyeydik.”

KENDİMİZİ ELEŞTİRİYORUZ

“Çevre ve Şehircilik Bakanı’mıza Çağlayan projemize destek için gittiğimizde Bakan Bey ‘Çağlayan için ayrılacak kaynağı Çömlekçi’ye verelim. Çağlayan’ı belediye olarak siz yapın, biz destek verelim’ dedi. Çömlekçi projesi daha hızlı geçebilsin diye hemen kabul ettim. Çömlekçi kronik oldu. Çömlekçi kendimizi eleştirdiğimiz bir husustur. Şu anki anlayış da çok doğru oldu. 9,7 hektara özgülendi ve o alanı hemen bitirip ondan sonra diğer alanlara geçilmesine karar verildi. Çünkü diğer alanlardaki insanların da mülkiyet hakkını sınırlamamız lazım. Dönüşüme aldığınızda ne kiraya verebiliyor ne satabiliyor ne basit tadilat yapabiliyor.”

ZORLUOĞLU’NA DEDİM Kİ TRABZON SİZİ YAZAR!

“Murat Başkan’la ilk görüşmemizde trafikle alâkalı programı hazırlarken Maraş Caddesi ve Gazipaşa Caddelerini ismen yazması gerektiğini söyledim. Sağ olsun ismen yazdı. Daha sonra Sayın Zorluoğlu’na şunu söyledim: Değirmendere’deki sanayi sitelerini oradan taşıyabilirseniz Trabzon sizi yazar. Bununla ilgili yerimiz de var. Bulak’ın altındaki taş ocağı yeri var. Orası Büyükşehir’e devredildi. 270 dönüm alana yakın yer. Büyük Sanayi Sitesi’nde 471 esnafımız var. Onları tek tek ziyaret ettim. Hepsi sağlıksız şartlarda yaşıyor. Bir an önce taşınmak istiyorlar. Onlardan başlamak üzere sanayiyi oradan taşımamız gerekiyor. Ardından Fatih, Bağkur, Demirkırlar Sanayilerini de taşımamız gerekiyor.”

DEĞİRMENDERE’YE GENİŞ BAKMAK LAZIM

“Havalimanından çıkıyorsunuz şehre gelirken üniversiteyi, 100. Yıl ve EYOF parklarını da gördünüz. Hemen sanayi karşılıyor sizi. Mevcut otogar Trabzon’a yakışmıyor. Değirmendere’ye geniş çerçeveden bakmak lazım. Devletimiz büyüktür, gerekirse çimento fabrikasının yeri kamulaştırılır. Her kişinin tercihine göre hareket edemeyiz. İlla kamulaştıralım diye demiyorum ama gerekirse kamulaştırılır. Sonrasında orada yaşam merkezi, yeşil alan, kültür merkezi, kısmen ticarî üniteler olabilir. Murat Başkanımızın da demir yolunun kesişim noktaları olduğu için bu tür görüşleri var.”

AKOLUK’A SICAK DEĞİLDİM

“Otogar için son karar henüz kesinleşmese de bizim tesislerimizin olduğu Erzurum yolundaki alan. Otogar için daha önceden Akoluk düşüncesi vardı. Hiç sıcak bakmadım. Doğu ve batıdan gelen otobüsler için yolcuyu sahilden alıp 10 km servisle yukarı taşıyacaksınız. Bu olmaz.  Yeni belirlenen yeri işler hâle getireceğiz. Sahil yoluna bir projeyle bağlanacak.”

MARAŞ BU HALİYLE YAKIŞMIYOR

“Bu haliyle Maraş Caddesi şehrimize yakışmıyor. Zamanında bunu Büyükşehir Belediye başkanına da söylemiştim ancak ters düşmüştü. Yeni bir şey yapmak lazım. Yeni bir şey yapalım da olmazsa onu değiştiririz. Bu sadece dolmuşçunun değil yayanın, özel vasıtanın, engellinin, hepimizin sorunu. Engelli bandı koyduk oraya, üzerine arabalar park yapıyor. Esnafın ve caddedeki bankaların da sorunu. Maraş Caddesi’ni trafiğe kapatmak bir çözüm değil. Daha üstün kamu yararımız var. Otelimiz, bankalarımız, otoparklarımız ve esnafımız var. O zaman tek bant kalsın diye bir önerim vardı. Bu bünyede bir çalışma yürütülüyor. Burada bileşenlerin görüşünü de düşünmemiz lazım. Tek bant olursa trafik olmaz. Etrafı geniş yaya aksı olur. Engelli kardeşlerimizin geniş aksı olur. Çiçeklendirip ışıklandırırız, güzelleştiririz. Esnafımızla beraber özeli dolmuşu her neyse hep beraber bir neticeye varacağız inşallah. Nihayetlenmediği için henüz net bir şey söylemiyorum ama çalışmalar bu doğrultuda ilerliyor.”

DENİZLE ENTEGRE OLMALIYIZ

“İki tane iskele projemiz var. Birini yakın zamanda projelendirdik. Onu da ulaştırma bakanlığımızdan destek alıp hayata geçirmek istiyoruz. Denizle biraz daha entegre olmamız lazım. Şöyle de bir karamsarlık var; şehri küçümsemek gibi bir karamsarlığa girmememiz lazım. Bu şehri herkes seviyor. Her şeye rağmen bu şehre gelen insanlar burayı beğeniyor.”

TRABZONSPOR PARTİ ÜSTÜDÜR

“Kitabın ortasından konuşuyorum. Trabzonspor benim için partiden üstündür. Partinin farklı bir tavrı yoktur. Olsa bile Trabzonspor benim için farklıdır, partiden üstündür her zaman. Bu işin kitabı bile yazıldı “Kupa Başbakan’da” diye. Kolaycılığa kaçan bir yaklaşımdır bu. 2010-2011 şampiyonu anamızın ak sütü gibidir. İlelebet öte tarafa da kâmil olmak üzere bizimdir. Kimse kusura bakmasın. Bu konuda tavizimiz olmaması lazım. Ama biz ne yaptık? Kupa Başbakan’da dedik yattık. O zamanlar Başkanımız Sadri Şener 3 Temmuz’dan 1-2 ay sonra beni de davet ettiler, kulübe gittik. Yaptığım konuşmada Sadri Şener’e bize bu temiz şampiyonluğu getirdiği için teşekkür ettim ve “Şu anda gelinen noktada siyaseten Fenerbahçe’yle yarışamıyor olabiliriz, basın-medyada, lobide, ekonomide yarışamıyor olabiliriz, ama yarışacağımız bir husus var.”

BİZ HAKLIYIZ

“Biz haklıyız. Dolayısıyla eğer biz normal yollarla birlikte bu hakkımızı elde edemeyeceğimize göre sizden ligden çekilmek üzere bir olağanüstü kurul düzenlemenizi istiyorum” dedim. Maalesef bazıları neredeyse alaya alıyordu. Bunun blöfüyle bile kupa gelirdi. Ondan sonra gelen İbrahim Hacıosmanoğlu “300 bin kişiyle yürüyeceğiz ya kupa beni alacak ya da ben kupayı” dedi. Ve bu yüzden alenen destek verdim. Hiçbir şey yapmadı. O dönem Başbakan’a yönetim olarak kim gidecekse ikinci sırada olmaya hazırım dedim. Kim gitti, hiç kimse. Hep konuşuldu sadece. Bu sadece şampiyonluk meselesi değildir aslında. Bu şehrin kalitesidir, duruşudur. Bunu ortaya koyamadık. Trabzonspor bir güce karşı mücadeledir aslında.”

EVET ŞİRKET KURDUK AMA…

“Personele dayalı ORBEL adında bir şirketimiz var. Şimdi ise çevre bakanlığımızla görüştükten sonra, seçim döneminde de programımıza aldığımız, kentsel dönüşümün projesini yapıp belediyenin hukuki güvencesini sağlayacak bir şirket kurduk. Buradaki amacımız Pelitli’de Çağlayan’da 1 Nolu Erdoğdu’da dönüşüm bekleyen alanlarımız var. Bunları belediye olarak yapabiliriz biz bu konuda kendimize güveniyoruz. Trabzon’da cesur yatırımcı işadamları ve yatırımlarımız var. Biz her işi TOKİ’ye yükleyip işlerimiz kaplumbağa hızıyla yürüsün istemiyoruz. Kendimiz yapabiliyorsak yapalım. Pelitlide afet evler var. Biz orayı pekala dönüştürebiliriz. Bu nedenle o şirketi kurduk. Burada belediye ve o kentsel dönüşüm şirketimiz neyi üstlenecek; vatandaşımızla beraber yatırımcı arasında hukuki ilişkileri sağlayacak. Arsa, parsel sahibinin hukuken muhatabı belediye olacak. Çünkü bu toplulaştırmayla birlikte müteahhitlerin eliyle de yapılabilir ama sıkıntı olur, anlaşmazlık olabilir. Bu nedenle bu konuyla ilgilenmek üzere kentsel dönüşüm şirketi kurduk.  Bir de bizim ORBEL’imiz var. ORBEL personel dairesi şirketlerimizin olduğu bir kurumuz. ORBEL şirketimiz personele dayalı bir şirket değil. Sadece bu işe özgü olarak kurulmuştur. Teknik ekibimiz ve yönetim ekibi de burada. İşlemleri tamamlayıp inşallah önümüzdeki günlerde bismillah diyerek başlayacağız.”

BU BİR İHANETTİR!

“Parti içerisinden başka parti girişimini büyük bir talihsizlik olarak nitelendiriyorum. Bana teklif getiremeyecek kadar da emindirler. Yanlış düşünülmesin, her kişinin siyaset yapma, siyasi bir platformda iddialarını ve ideolojilerini anlatma, iktidara talip olma hakkı vardır. Buna itiraz edemeyiz. Ama bu tarafa baktığımız zaman da siyaset sosyolojisi denen de bir şey vardır. İktidarıyla ve iktidar ittifakıyla, muhalefetiyle ve muhalefet ittifakıyla beraber yeni bir sistem omurgaları otururken sırf %1’lere talip olarak iktidardan düşürme gayretiyle beraber çıkılan bu hareketin başka bir izahı olmaz. Ben de bunu bir ihanet olarak yorumluyorum.”


OPERANIN SİLUETİ YANSIYACAK

“Avni Aker ve Yavuz Selim için mücadele etmiştik. Onları orada koruyacağız. O bölgede ‘bina yapılacaksa sadece kültür sanat merkezi olsun’ teklifimize Murat bey pozitif baktı. Meydan’da 1957 yılında yıkılan opera binamızın dış siluetini yansıtacak bir kültür ve sanat merkezi orada olacak inşallah. Altına da otopark olacak.”

MAĞMAT İHALEYE HAZIR

“Yarın (02.10.2019) Ankara’da olacağım. Perşembe günü İstanbul’a geçeceğim, cuma günü Trabzon Günleri var. Ankara’da bakanlarımızı ziyaret edeceğim. TOKİ Başkanımızı ziyaret edeceğim. Projelerimizle ilgili genel görüşmeler ve Mağmat Projemizle ilgili yatırımcı arıyoruz. Çok ideal ve bütün kesimlerce paylaşılacak bir projemiz var. Bu projemizi bakanlarımızla görüştükten sonra Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisine götüreceğiz. Biz Mağmat projesini bütün yönleriyle ihaleye çıkmaya hazır hâle getirdik. Mağmat, uluslararası ölçekte bir turizm alanı olacak. Trabzon’daki artan turistin şehirde kalma oranını arttırmak ve ziyaret çeşitliliğini kazandırmak lazım.”

sonnokta gazetesi
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.