Şentürk,Trafik haftasında sürücüleri uyardı

Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Ali Şentürk "Karayolu Trafik Haftası"nı kutlayarak sürücülerin trafikte daha dikkatli olmalarını istedi.

08 Mayıs 2019 Çarşamba 13:04
Şentürk,Trafik haftasında sürücüleri uyardı

Her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü "Karayolu Trafik Güvenliği Günü", bugünü takip eden hafta ise "Karayolu Trafik Haftası" olarak kutlanıyor.Bu yıl İçişleri Bakanlığı 2019 yılını "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan etmişti. 04 - 10 Mayıs 2019 tarihleri arasında kutlanan trafik haftası dolayısıyla bir basın açıklaması yapan Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Ali Şentürk, Kaza geliyorum demez.Kaza beklenmedik zamanda ,aniden olur.Kazanın olacağı bilinse önleyici tedbirler alınır.Bu yüzden  kazalara karşı ve kazaya uğramamak için daima uyanık ve dikkatli olmak gerekir.

Her düşüş bir öğreniştir.Kişi her yanlış davranışının acı sonundan bir ders alır.bu durum çevreye de örnek olur.Acı donuçlara uğramamak için, aldığımız dersler,bir daha o yanlışı yapmamayı öğretir.İşinin ehli olmayan ne yapacağını önceden iyi düşünmeyen kişi,işin içinden bir türlü çıkamaz.Bu uğurda başvurduğu araçları da zarara uğratır.Ehliyetsiz taşıt kullanmak da böyle değil midir?

Acele yürüyen yolda kalır.

Bir iş yaparken acele eden kişi daima yanlışlar yapar.Varacağı yere ulaşamaz veya çok geç ulaşır.Ozaman da o işin bir önemi olmaz.Ağır git ki yol alasın.Acele giden ,ecele gider.Hızlı giden ölüme,yavaş giden evine gider.

Bir anlık dikkatsizlik,ömür boyu pişmanlık getirir.

Hastahanelerinde vitrinleri olsaydı kazalar bu kadar çok olmazdı.

Ne hızlı git,ne yavaş dikkat et vatandaş

Hatalı sollama ,zamansız ölme

Dikkatsizlik ihmali,ihmal de tehlikerei doğurur.

Kaza en pahalı ceza

Çiğnemezsen kuralı,ne ölü ne yaralı .

Basın açıklamasının ardından Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Ali Şentürk toplantıya katılanlara ve sürücülere  kitap hediye etti.

Son Güncelleme: 08.05.2019 13:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.