Sevim:Üç dönemde yapılmayan dörtte nasıl yapılır?

Sevim: “Mevcut başkanın Trabzon’da kimseyle arası yok. Akçaabat’ta, en büyük minibüs kooperatifi başkanı olarak benimle arası yok. ‘Üç dönemde çözülemeyen sorunları dördüncü dönemde çözeceğim’ diye ortaya çıkmak mantıklı değil.”

29 Aralık 2017 Cuma 10:31
Sevim:Üç dönemde  yapılmayan  dörtte nasıl yapılır?

Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası’na başkan adaylığını açıklayan S.S. Akçaabat-Trabzon-Söğütlü ve Mersin 1 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim ile 7 Ocak’ta yapılacak oda seçimlerini konuştuk. Sevim, Akçaabat’ta şoför esnafının biriken sorunları için aday olduğunu belirterek, “Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda mevcut başkanlık yapan arkadaşımızın iki dönem başkanlığı bir dönem de ikinci başkanlığı var. Akçaabat’ımızda üç dönemdir çözülemeyen yığınla sorunlar vardı. Ben de bu mesleğin içinden geldiğim için, birikmiş sorunları da gördüm ve ekip arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler neticesinde sorunları çözmek için Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası’na başkan adayı olmaya karar verdim” dedi.

ŞOFÖRLÜKTE BİR ÖMÜR

Ben şoförlükte 30 yılımı verdim. 1985 yılında Akçaabat İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra kutsal olan şoförlük mesleğinin içindeyim. 1996 yılında Mersin Minibüsçüler Derneği Başkanlığını yaptım. 2000 yılında derneğimizi fes ederek, Mersin kooperatifi yaptık. Onun başkanlığını yürüttüm. Akçaabat’ta, Akçaabat ve Mersin olmak üzere iki kooperatif vardı. 2006 yılında bu iki kooperatifi birleştirerek S.S. Akçaabat-Trabzon-Söğütlü ve Mersin 1 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifini kurduk. 2006 yılından 2012 yılına kadar kooperatifin başkanlığını yaptım. 2012 yılında 2 yıl ara verdim. 2014 yılının Temmuz ayında yeniden kooperatif başkanı seçildim. O tarihten itibaren de görevimi yürütüyorum.

YÖNETİCİLİK TECRÜBEM VAR

Bu mesleğin içerisinde uzun yıllardır bulunuyorum. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda 2 dönem yönetim kurulu üyeliği yaptım. Kredi kefalet kooperatiflerinde denetleme kurulu üyeliği yaptım. Belediye meclis üyeliği yaptım. Siyasi partilerde ilçe başkanlığı yaptım. Yöneticilik anlamında tecrübemiz var.

SORUNLAR ORTADA

Taksicinin sorunu orta yerde bir değişim olmamış. Keza minibüsçünün sorunu da aynı pek bir değişim yok. Kamyoncunun sorunu ortada değişim yok. Şoförler odamızın iç bünyesinde bir değişim olmamış. Şoförler odasının geçmiş döneminden bugüne baktığımızda tam donanımlı bir çekicisi vardı. Büyük çekici satıldı, küçük çekici alındı. Cenaze aracı vardı eskiden gelen. Kartal marka bir makam aracı vardı o yenilendi. Onun da parasının bir kısmını Akçaabat’ta iş adamı bir kişi verdi. Geçmişten günümüze köylere çalışan minibüslerin sorunu çözülmedi. Minibüsçülerin getirdikleri yolcunun Akçaabat’ta kaybolan eşyasını emanet edeceği bir yer yok. Köylere çalışan yolcuların, aracın kalkış saatini bekleyene kadar sıcak veya soğuktan etkilenmemeleri için, dinlenip oturacakları bir yerleri yok.

KAMYONCU ARACINI ÇEKEMİYOR

Kamyoncuların yıllardır çözülemeyen park sorunları var. Kamyoncu kardeşlerimiz kamyonlarını mahalle aralarına birinin öbürünün evinin önüne park ediyor. Nereyi boş bulursa araçları park ediyorlar. Bunun yanında taksicilerde sorun var, korsan taşımacılıkta sorun var, şehir içi nakliye yapan kamyonetçilerde sorun var. Sorunlar birikmiş.

SORUNLARI BEN ÇÖZERİM

Trabzon’da 2016 yılının Temmuz ayında UKOME bir karar aldı. Bu karar hem minibüsleri hem de servisleri ilgilendiriyor. Araçlarda 10 yaş sınırlaması. ‘M’ plaka ve ‘S’ plaka yönetmeliğinde 10 yaş sınırlaması gündeme geldi. Bunu belediye odaya bildirdiği halde Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası, bu kararı üyesine 15 ay bilgilendirilmeyerek gizlendi. Ben de Abdullah Sevim olarak soruyorum: ‘Bunu okudun da mı anlamadın? Niye üyeden gizledin’ bunla ilgili çok sorunlar var. Şoför esnafı mağdur durumda. Minibüsçünün ve servisçinin bu mağduriyetini ben ortadan kaldırırım. Kamyoncunun park sorununu Akçaabat’ta ben çözerim.

ÜÇ DÖNEMDE ÇÖZÜLEMEYEN DÖRDÜNCÜ DÖNEMDE ÇÖZÜLMEZ

Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası mevcut Başkanının Trabzon’da Büyükşehir Belediyesi ile arası yok. TESOB’la arası yok. Trabzon’da UKOME’ye giren Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş ile arası yok. Akçaabat’ta, en büyük minibüs kooperatifi başkanı olarak benimle arası yok. Ben üyelerime şunu söylemek istiyorum. ‘Üç dönemde çözülemeyen sorunları dördüncü dönemde çözeceğim’ diye olaya talip olmak bana göre çok mantıklı değil.

FARKINDALIK GETİRECEĞİZ

Ben şunu açıkça ifade ediyorum. Üyelerimiz bize bir dönem destek versinler. Akçaabat’ta biz bir farklılık meydana getireceğiz. Eğer bu farklılığı gözle görülür bir şekilde hissedemeseler bir dahaki dönem biz de aday olmayacağız. Cemiyetin genel yapısı ile ilgili, durak yerlerinin fiziki yapısı ile ilgili, park yerleri ile ilgili, çekicisi ile ilgili genel anlamı ile Akçaabat’ta değişimi hissettireceğiz. Şoför esnafı alamadığı hizmetleri alacak. Biz bilgi ve beceri içerisindeyiz. Kurumlarla birlikte diyalog içinde olacağız. Bu diyalogla birlikte Akçaabat’a hizmetleri getireceğiz.

DÖRT YILIMIZ HEBA OLMASIN

‘Ben üç dönemde kamyoncuya park yeri bulamadım’ diyen bir şoförler odası başkanının dördüncü dönemde bulacağına ben çok inanmıyorum. İnandırıcı da gelmiyor. ‘Ben Akçaabat Şoförler Odası’nı Türkiye’de tanıttım’ diyor. Akçaabat Şoförler Odası 1953 yılında kurulmuş bir oda. O günden bugüne kadar hizmet eden oda başkanlarımızdan ebediyete intikal edenlere Allah rahmet eylesin, hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler versin. Odamızın yeri mevcut yerdi. Bu başkanımızın başkanlık yaptığı yerle aynı yer. Fiziki bir değişiklik yok. Bir artı üstüne koyulamadı. Odamızın bir yeri yok. ‘S’ plakanın, ‘M’ plakanın sıkıntıları orta yerde. Bir levha dahi yok. Taksicilerin durak yerlerini çizmek bile taksicinin kendi insiyatifinde. Trabzon’da proje üretip UKOME’den geçiremeyen, bunları takip etmeyen veya edemeyen veya kulak arkası eden bir yönetim anlayışı var. Şoför esnafımız bunları dikkate alsın ve önümüzde ki dört yılını heba etmesin.

ŞOFÖRLERİ TEMSİL EDERİZ

Biz bilgi birikim, tecrübe ve deneyimimiz ile yola çıktık. Trabzon’da büyükşehir belediye başkanımız ile, TESOB ile, Trabzon Şoförler Oda Başkanımız ile diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte uyum içerisinde şoför esnafının sorun ve sıkıntılarını çözmek için bu olaya talip olduk. Taksicinin, kamyoncunun, minibüsçünün, servisçinin sorunu giderek yerinde çözeceğiz. Ben ekibimle birlikte sadece seçim dönemi üyenin yanına giden olmayacağız. Sürekli alanda olacağız. Toplantıları alanda yaparak sorunlara çözüm arayacağız. Bu hizmeti en iyi yapabilecek şoförler odasını temsil ederiz. Bir dönem bize destek versinler. Bu önümüzde ki son düzlük artık çıkış yok. Şoför esnafının bir dönemini daha heba etmesinler. Üç dönemde sorunları çözemeyenin dördüncü dönemde çözeceğim diyene üyelerimiz inanmasın. Biz bu yola baş koyduk.

ÜYEMİZİ MUTLU EDECEĞİZ

Bizim seçildiğimiz dönemde esnafın mutlu olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Esnafımızla hep iç içeyim. Şunu görüyorum. Kamyoncu taksiciyi, taksici minibüsçüyü, minibüsçü servisçiyi tanımıyor. Biz birlik beraberlik içinde olacağız. Esnafımızı kaynaştıracağız. Bir araya geleceğiz. Eğitime önem vereceğiz. Kurum kuruluşlarla diyalog içinde olacağız. Çekiciden en iyi hizmeti alacaklar. Akçaabat’ta bir tane çekici var. Onun da nerde olduğu belli değil. Tam donanımlı çekici alarak kamyon bile çekecek çekiciyi araç parkımıza ekleyeceğiz. Cemiyetin cenaze aracı var. üyemiz cenazem var diyor. Cemiyetten ona 100 TL mazot koy deniliyor. Böyle yöneticilik olmaz. Üyemizin iyi gününde de kötü gününde de yanında olmak gerekir. Üyem kaza yapmışsa, cenazesi varsa ondan para istenmez. Cemiyetimizi kurumsal kimliğe kazandıracağız. Farkındalık oluşturacağız. Cemiyetin demirbaşları şoför esnafının hizmetine sunulacak. Cemiyete bir yer kazandıracağız. Kendine ait bir yeri olacak. Bize bir dönem destek versinler üyelerimiz farklılığı gösterecekler.

YAPTIKLARIMIZ ORTADA

Ben 1996 yılından beri kooperatifte başkanlık yapıyorum. 593 tane aracımız var. Bu insanları bir araya getirdik. 2 plakanın birleşmesine büyük katkı sağladık. Araçlarımızı önce 300’e düşürdük. Sonra da bir gün çalış bir gün yat sistemine geçerek ayda 15 araç çalıştırıyoruz. Bunun öncülüğünü sağladık. Trabzon’a ilk telsiz sistemini ben getirdim. Trabzon’da depolama alanımızda plaka tanımlama sistemi var. Daha önce buraya özel araçlar da giriyordu. Şimdi plaka tanıma sistemi ile güvenliği ile sadece bizim araçlarımıza tahsisli bir depolama alanımız var. 3 tane ana depomuz var. Mersin, Akçaabat ve Trabzon. Kamera ve telsiz sistemi ile hizmet veriyoruz. Akçaabat’ta minibüs kooperatifinin 2 bürosu var. 2012-2014 yılında başkanlık yapan Erkan Tamer bir tapuyu aldı teşekkür ediyorum. İkinci tapuyu ben aldım. Bunlar güzel bir başarıdır.

BAŞARISIZSAM YÖNETİMİM DE NE İŞİ VARDI

Şu anki şoförler odası başkanımız 2014 yılında benim denetleme kurulu üyeliğimi yaptı. Başarısız bir başkanın listesinde ne işi var. Bu da Türkiye’de ilktir. Şoförler odası başkanı bir kooperatifin yönetim veya denetleme kurulu listesine girmez. Başarısız bir insanı niye seçerler? Madem başarısızdım sen niye denetleme kuruluna girdin. Kooperatiflerin her yıl mali genel kurulları yasal olarak yapılmaktadır. Bizim Allah’ın izni ile verilemeyecek bir hesabımız yok. Başkanımız iadeli taahhütlü kongre yapmadık diye mahkemeye vermiştir. Kaos yapmaya çalışmıştır. Onun söylemlerini de dikkate almıyorum. Yapabilecek olduklarımızı yaptık. Allah izin verirse 7 Ocak’ta seçmenimiz en iyi kararı verecektir. Ben Akçaabat Şoförler Odası Başkanlığına adayım. Kendisinin kooperatifi konuşması ne kadar acz içinde olduğunun göstergesidir. Minibüs kooperatifinde sorun varsa mali genel kurul her yıl yapılıyor. Üyeler kararını veriyor. O da üyedir. Gelir tekliflerini verir gider.

SONNOKTA GAZETESİ 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.