Şiddetin Her Türlüsüne Hayır !!!

Türk Eğitim-Sen 1’Nolu Şube Yönetim Kurulu Arsin’de görev yapan eğitimci H.A.'ya yapılan saldırıyı kınadılar.

18 Haziran 2021 Cuma 14:58
Şiddetin Her Türlüsüne Hayır !!!

Türk Eğitim-Sen 1’Nolu Şube Yönetim Kurulu Arsin’de görev yapan eğitimci H.A.'ya yapılan saldırıyı kınamak için bir açıklama yaptılar. Açıklamayı okuyan Türk Eğitim-Sen 1’Nolu Şube Başkanı Engin Nur ; Gün geçmiyor ki bir şiddet ve darp olayı ile karşı karşıya kalmayalım. Çocuğa, kadına, sağlıkçıya, eğitimciye hulasa her kesimden her alana geniş bir şiddet ve darp uygulaması ile karşı karşıyayız. Ne hazindir ki şiddet ve darp şimdide çirkin yüzünü bir eğitimciye karşı gösterdi.

Arsin’de görev yapan eğitimci arkadaşımız H.A. ne yazık ki, Yomra’da evinin bulunduğu site önünde saldırıya uğradı ve darp edildi. Şiddet çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi. Gerekçesi ne olursa olsun eğitimciye yapılan şiddeti kınıyoruz. Site önünde bulunan eğitimci arkadaşımız maalesef önce sözlü takiben de fiili saldırıya maruz kalmıştır. İlginç olan ise aile boyu bir saldırganlıkla karşılaşmış ve darp edilmiştir. İşin daha vahim olanı ise, ifade tutanaklarına bakıldığında, eğitimci arkadaşımıza yapılan yumruklu saldırı olayı içerisinde Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı E.B de vardır. Eğitimci arkadaşımız aldığı darbe ile yere düşmüş ancak saldırı yerde de devam etmiştir. Durum bu haliyle daha karmaşık ve ilginç olmuştur. Yani anlık bir öfke durumunun ötesindedir. Toplumun önündeki insanların bu tür davranışlarda bulunması gerekçesi ne olursa olsun asla kabul edilemez.

Konu adli mercilere yansımıştır. Sendika olarak şiddet kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın ve gerekçesi ne olursa olsun karşısındayız. Unutulmamalıdır ki; insanlar taşıdıkları unvanları sadece görev yaptıkları binalarda kullanmazlar. Onlar bir elbise değil ki üzerinizden çıkarasınız. Hayatın her alanında sizinle beraberdir. Bir eğitimci sadece okulda öğrencileri ile birlikte iken eğitimci, hayatın diğer alanında sade bir vatandaş değildir. O öğrenci ve toplum gözünde, günün 24 saati eğitimcidir. Elbetteki diğer meslek sahipleri için de öyledir. Unutulmamalıdır ki unvanımız ne olursa olsun, şiddet hiç kimseye yakışmaz, bilakis bu durum daha bir sorumluluk ve insani davranmayı gerektirir.

Adli vaka haline gelen bu saldırının hukuki sürecini sendika olarak yakından takip edeceğiz. Eğitimci arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, şiddetin kime, kim tarafından yapıldığına ve sebebine bakmaksızın karşısında olduğumuzu bir kez daha tekrar etmekte fayda görüyoruz.

Son Güncelleme: 18.06.2021 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.