Sigorta firmasının pistten çıkan uçaktaki incelemesi sona erdi

Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait yolcu uçağının önceki akşam Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pistten çıkması olayı ile ilgili sigorta yetkililerinin Trabzon'a gelerek kaza yerinde başlattığı inceleme sona erdi.

15 Ocak 2018 Pazartesi 14:35
Sigorta firmasının pistten çıkan uçaktaki incelemesi sona erdi

Trabzon'a gelen sigorta yetkilileri, sabah saatlerinde uçağın bulunduğu alanda incelemelerde bulundular. İncelemede Trabzon’da pistten çıkan uçağın denize inmesine çamura saplanan arka tekerlekler ile sol motorun mani olduğu belirlenirken, sağ motor ile ön tekerleğin yerlerinden koparak denize yuvarlandığı kaydedildi. Pilotların ilk ifadelerinde inişten sonra uçağın yapılan frene rağmen durmayarak aniden hızlanan sağ motora vurgu yapılması kazanın motor arızası nedeniyle kaynaklandığı iddialarını güçlendirirken, pilotların ifadelerinde “Normal inişimizi gerçekleştirip, hızımızı azaltarak deniz tarafından sağ yöne doğru manevra yapacağımız sırada uçağın sağ moturu hızlandı ve sola savruldu. Bir anda uçak denize yöneldi ve yamaçtaki çamura saplandı” dedikleri öğrenildi.
Sigorta firması yetkililerinin hazırlayacakları ekspertiz raporunun ardından uçağın bulunduğu bölgeden vinç yardımı ile çıkartılacağı öğrenilirken, uçak kurtarma teçhizatları TIR’la Trabzon Havalimanı’na getirildi. Teçhizatlar tırdan indirilirken, gelecek 500 tonluk vinç beklenmeye başlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.