Şönim şiddeti azaltıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürü Ahmet Kurt, Trabzon’da ŞÖNİM’i anlattı.

22 Kasım 2019 Cuma 12:03
Şönim şiddeti azaltıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürü Ahmet Kurt, Soğuksu Mahallesindeki şiddet önleme ve izleme merkezleri (ŞÖNİM)’de yapılan çalışmaları anlattı.

ŞÖNİM’in 2012 yılı Aralık ayı itibari ile kurulduğunu ifade eden Kurt, kurulması planlanan 14 pilot ilin içinde Trabzon’unda olduğunu söyledi. Kurt, “ŞÖNİM, Ankara, Adana, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Malatya, Mersin, Samsun, Şanlıurfa ve Trabzon illerinde hizmete açıldı. Gerçekleştirilen araştırmalar ve pilot uygulamaların değerlendirme raporları çerçevesinde, ŞÖNiM bulunan illerde şiddet mağduruna hizmetlerin daha düzenli, hızlı, sağlıklı verildiği kurumlar arası koordinasyonun güçlü bir şekilde gerçekleştiği ve bu süreçte mağdurların maruz kalabilecekleri ikincil travmaların azaldığı tespit edilmiş olup, ŞÖNİM’lerin tüm illerde yaygınlaştırılması kararı alınmıştır. Şu anda 49 ilde hizmet sunan SÖNİM’lerin tüm illere yaygınlaştırılması çalışmaları devam etmektedir” dedi. Kurt, ŞÖNİM’lerde verilen hizmetleri de anlatarak, şiddetin önlenmesi ve tedbir kararlarının izlenmesine yönelik hizmetler, şiddet mağduru kişilere yönelik hizmetler ve şiddet uygulayan uygulama ihtimali bulunan kişilere yönelik hizmetler verildiğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 22.11.2019 12:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.