Sosyal Güvenlik Kurumu Trabzon İl Müdürü Erdem Akbay, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Trabzon Şubesi’ni ziyaret etti.

18 Mayıs 2022 Çarşamba 13:52
Sosyal Güvenlik Kurumu Trabzon İl Müdürü Erdem Akbay, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Trabzon Şubesi’ni ziyaret etti.

AMAÇ BİLİNÇLENDİRMEK
Sosyal Güvenlik Kurumu Trabzon İl Müdürü Erdem Akbay, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Trabzon Şubesi’ni ziyaret etti. 16-22 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası dolayısı ile TÜED Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar ve yönetimi ile görüşen Akbay, SGK’nın en büyük paydaşlarından birinin de emekliler olduğunu söyledi. Akbay, “Kayıt dışılık sadece SGK'sız işçi çalıştırmak değil,  aldığı ücretten daha düşük ücret gösterilmek de kayıt dışılıktır. Bizim önceliğimiz ceza değil bilinçlendirmektir” dedi.
EMEKLİLER ZORDA
Trabzon’daki emeklileri temsil ettiklerini dile getiren şube başkanı Burhan Bayraktar, “151 bin 800 emekli vatandaşımız yaşıyor. SGK bizim olmazsa olmazımız. Dünyada güvenilecek tek şey SGK ve emekli aylığıdır. Müdürümüz sağ olsun bizimle çok ilgileniyor. Trabzon SGK'dan çok memnunuz. SGK bizim her şeyimiz. Bizler de emeklilerimize yardımcı olmaya, temsil etmeye çalışıyoruz. Kentimizde ki emeklilerin 80 bini 2 bin 600 TL maaş alıyor. Emeklilerimiz gerçekten zor durumda” dedi.
KAYIT DIŞI İLE MÜCADELE
SGK Trabzon İl Müdürü Erdem Akbay, “16 Mayıs 2006'da SGK tek çatı altında birleşti. 16 Mayıs Haftasını da Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutluyoruz. Hafta kapsamında paydaşlarımızı ziyaret ederek istişarelerde bulunuyoruz. Kayıt dışı istihdamda mücadele bu sene ki hafta temamız. Kayıt dışı ile mücadelede herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Kayıt dışılık sadece SGK'sız işçi çalıştırmak değil,  aldığı ücretten daha düşük ücret gösterilmek de kayıt dışılıktır. Bir de sahte sigortalılık var. Hiç çalışmadan üretmeden sigortalı olanlar var. Bizim önceliğimiz ceza değil bilinçlendirmektir. Sigortasız çalışanlar şu an sigortanın önemini bilemeyebilir. Yaş ilerledikçe sigortanın öneminin farkına varacak. Kayıt dışı aynı zaman da kişiler arasında ki huzuru da bozmaktadır. Bizim olmazsa olmazımız kayıt dışı ile mücadeledir” diye konuştu.

Son Güncelleme: 18.05.2022 14:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.