Soylu'nun uğruna ölünür

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, “Hizmet konusunda diğer bakanlarımızdan da destek görüyorum ama İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu uğrunda ölünecek adamdır” dedi.

05 Ağustos 2019 Pazartesi 10:15
Soylu'nun uğruna ölünür

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız  Şalpazarı’nda vaat edilen projelerin bir bir hayata geçtiğini belirtirken kendilerine oy veren veya vermeyen ayrımı yapmadan hizmete devam ettiklerini dile getirdi. İşte Kurukız’ın açıklamaları: “Şalpazarı Belediyesi’nde birinci dönemimizde elimizden gelen gayreti gösterdik ve şimdi ikinci dönemimizi yaşıyoruz. Yaylalarımız da dahil olmak üzere arazi yapımız dağınık ve bir hayli uzak mesafeye hizmet veriyoruz. İlbank kredileriyle birlikte belediye binamızı yaptık ve açılış hazırlığındayız. Belediye binamızın içerisinde 250 kişilik toplantı salonu ve meclis salonları var. Kadınlarımızın el sanatlarını sergileyecekleri 350 metrekarelik bir alan da var yeni belediye binamızda. Büyükşehir’le yaptığımız protokolle itfaiyemize de burada yer verdik. Belediyemizin üst ve çatı katını da 1500 metrekare olmak üzere gençlik merkezi haline getiriyoruz. Yine belediye binamızın altında da pazar yeri açıp halkımıza hijyen ortamında hizmet vermiş olacağız. Emeği geçen bakan ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum.”


ŞAHSİ ARSAMI HİBE ETTİM

“5 tane kardeş ilçe belediyemiz var. Bunlardan birisi de Üsküdar Belediyemiz. Üsküdar Belediye Başkanımız ilçemizin evladı olan Şalpazarlı Hilmi Türkmen’e  gidip hem kardeşlik protokolü imzaladık hem de kardeşlik hukukumuzu ileri boyuta getirdik. Kendisine dedim ki ‘şahsi arsamı hibe ediyorum belediyeye, sizle birlikte buraya bir kültür merkezi yapalım.’ Sağ olsun, yaptık. Aynı zamanda ilçemize yüksekokul da kazandırdık. Şuanda Şalpazarı Yüksekokulu öğrenci alacak durumda. ”

KÜLTÜR EVİMİZ HİZMET NOKTASI

“Önceki dönemlerde bir greyder, bir iş makinesi alıp belediyeyi borçlandırıp yıllarca kredi taksiti ödenen dönemlerden araç filosuna on birinci aracı katan bir dönemdeyiz. Araç parkımızı da böylelikle bir kuruş ödemden genişlettik. Sağ olsun özellikle İçişleri Bakanımızın desteğiyle yaptık bunları. İlçemizde ilk icraat olarak hayata geçirdiğimiz Kadın Kültür Evi’de büyük bir hizmet noktası oldu.  Kadınlarımız; mescidi, emzirme odası, spor salonu, dinlenme salonu ve mutfağı olan bir ortamda hizmet alıyor. Biz de bu hizmetle dua alıyoruz.”


SİS DAĞI’NA DEV PROJE!

“1610 km köy yolu ağımız var. Bunları elimizden geldiğince çakıllayarak iyi hale getirmeye çalışıyoruz. Bir yandan da beton yol ağımızı genişletiyoruz. Büyükşehir’le birlikte beton ve asfalt çalışmalarımız da devam ediyor. Turizmden de pay alması gereken bir ilçeyiz. Doğal şifalı maden suyumuz var. Resmi rakamlarla 41 bin 200 kişinin şenliğine katılım gösterdiği Sis Dağımız var, burası bölgenin en güzel yerlerinden. Sis Dağı ile ilgili hazırlanan projede sona geldik. Sis Dağı’nın hemen eteklerinde Milli Parklar ile birlikte turistik bir projeyi hayata geçireceğiz. Orayı bozmadan, halkın kullandığı alana kesinlikle dokunmadan projemizi hayata geçireceğiz. Proje tamamlandı, ihaleye çıkma noktasında. Bunun gibi, ilçemizin turistik güzelliklerini ön plana çıkartmaya devam edeceğiz.”

YÜRÜYÜŞ YOLLARI BİTTİ BİTİYOR

“İlçeyi ikiye bölen dere üzerinde sağlı sollu yürüyüş yolları yapıyoruz. Aynı zamanda binaların da tamamen giydirilmesini gerçekleştiriyoruz. Köprülerimizi elden geçirip, engelli asansörümüzü de vatandaşla buluşturacağız. İlçenin girişinden çıkışına kadar uzanan ve vatandaşa hava aldıracak bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bu projemiz geçen yıl başladı, şuanda devam ediyor ve ödenek sıkıntısı yaşamazsak bir yıla kadar bitecek. İlçemizin tüm parkelerini de yeniliyoruz.”

BÜTÇE SADECE MAAŞ ÖDÜYOR

“Vatandaşların birebir taleplerini de dinleyip sorunları aşmak için mesaideyiz.  700 çöp konteyneri dağıttık, aynı sayıda oturma bankoları dağıttık. Her okulun bahçesine çocuk oyun parkları kuruyoruz. Belediyenin kasasından bir kuruş çıkmıyor bunlar için. Bunları ikili ilişkilerimiz ile hayata geçiriyoruz, çünkü belediyenin bütçesi sadece personel giderlerini karşılaşmaya yetiyor. Nerde bir Şalpazarlı varsa onun yanına gidip destek istiyoruz. Yapabildiğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.”

BETON YOL BÜYÜK SORUN

“İlçemizin en büyük sorunu beton yol. Belediye imkanları ile beton yol yapmak çok zor ama Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu aday olduğu dönem ilçemize geldiğinde bana ‘iki sorun söyle’ demişti. Ben de, birinci olarak beton yol, ikinci olarak ise ilçenin otopark sorunu var demiştim. Sağ olsun kendi planlarına aldı ve bu dönemde sıkıntının giderileceğini bizlere belirtti. Ortak paydamız Şalpazarı. Bu ilçe hak ettiğini almaya başladı, daha iyisini de alacak. Bu insanlara hizmet borcumuz var.”


BENİM BİR DAVAM VAR

“Türk milliyetçisiyim, ülkücüyüm. Okuldan beri bir çizgim ve bir davam var. İkili ilişiklerim ile 2014’ten bugüne kadar hizmet konusunda sıkıntı yaşamadım.   Gerek bakanlarla, gerek milletvekilleri ile gerekse Büyükşehir Belediyemiz  ile her daim ikili ilişiklerimi kullanıp hizmet aldım. Benim için tüm vekillerimiz önemli ama Salih Cora’nın ilçemize desteği ayrı. Diğer bakanlarımızın da desteği var ama İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun ilçemiz için yeri çok ayrıdır, benim için çok önemli bir isimdir. Hatta Süleyman Soylu, uğruna ölünecek adamdır. Ortak noktada buluşup iktidar partisi ile tam bir vücut halinde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. AK Parti ve MHP teşkilatları ile güzel bir birliktelik içerisindeyiz. Yerel seçimlerde ayrılsak bile muhalefetle de hizmet noktasında diyaloglarımız sürüyor. Parti ayrımı yapmadan ilçemize hizmet sunuyoruz. Bu anlamda diğer ilçelerden bir adım daha öndeyiz. Hizmet için o veya bu partili diye bakılmaz tek amacımız hizmet etmek.”

İTTİFAK ADAYI OLMAK AYRI GURUR VERDİ

“Ben MHP’nin adayıydım ancak Cumhur İttifakı’nın adayı olmak bana ayrı bir gurur verdi. Cumhur İttifakı’nın adayı olmak beni hem AK Parti’ye hem de MHP’ye karşı sorumlu etmiştir. Şu parti, bu parti diye konuşmaktansa önemli olan önce ülkem ve milletim anlayışı ile bu millete hizmet etmektir. Görev yaptığımız önceki beş yıl içerisinde partizanlık yapmadığımı herkes biliyor. Bu dönemde de öyle olacak. Her ne kadar Cumhur İttifakı’nın adayı olarak seçime girsem de hizmet götürürken AK Parti’nin, MHP’nin, CHP’nin, İYİ Parti’nin ve diğer partilerin de belediye başkanıyım. İlçemizdeki tüm sorunlara birlikte çözüm bulacağız. Şalpazarı’nı her zaman ismen anan bir Cumhurbaşkanımız var. Bilge liderimiz Genel Başkanımız Devlet Bahçeli de destekçimiz.  Bu anlamda da şanslıyız. Bakanlarımız ve milletvekillerimiz de ilçemize destek veriyorlar.”

ZORLUOĞLU DOLU BİR İSİM


“Murat Zorluoğlu siyasetten gelmeyen bir isim olduğundan olaylara daha gerçekçi ve objektif bakıyor. Ben kendime Zorluoğlu’nu çok yakın hissettim. Kendisini dolu bir insan olarak görüyorum. İlişiklerimiz de çok iyi ve kendisine bir sorun ilettiğimizde anında karşılık veren bir çalışma anlayışı içerisinde. Yanında Başkan Vekili olarak da Atilla Ataman gibi bir kıymet ve değerimiz var. Onun da Büyükşehir’e büyük katkısı olacaktır.”

SİYASİ HAYALİM YOK

“Benim hedefim bu ilçeye hizmet etmek. Siyasi anlamda hiçbir hayalim yok ama millete hizmet noktasında büyük hayallerim var. Çevre Yolu’muzun bitmesi, yüksekokulun açılması, yurt sorunun halledilmesi, vatandaşlarımızın beton yollarla donatılmış bir ilçede yaşıyor olması benim hayalimdir.”

“Giyimimiz kuşamımızla, gelenek ve göreneklerimizle, yemeklerimiz ve misafirperverliğimizle farklı bir ilçeyiz.”

Sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.