SP Ortahisar İlçe Başkanı Turhan, İstişare Toplantısını Değerlendirdi:

Başkan Turhan; “Toplantıda Dile Getirilen Konuların Takipçisi Olacağız!”

22 Haziran 2021 Salı 15:15
SP Ortahisar İlçe Başkanı Turhan, İstişare Toplantısını Değerlendirdi:

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, Ortahisar’da yaşayan 350 bin kişinin hak, talep ve menfaatleri doğrultusunda siyaset yapmayı sürdüreceklerini belirterek İstişare Toplantısında dile getirilen hususların takipçisi olacaklarını söyledi.

Turhan, geçen hafta Ortahisar Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ve siyasi partilerin Ortahisar ilçe başkanlarının katıldığı toplantıyı değerlendiren bir açıklama yaptı. “Ortahisar, ilçe sakinlerinin, görüş ve önerileri, ihtiyaç ve beklentileri dikkate alınarak yönetilmelidir”

‘Siyasi Parti İlçe Başkanları İstişare Toplantısı’nın önemine dikkat çeken Turhan, “Bu toplantıyı her yönüyle önemsiyoruz. Her ne kadar yönetme yetkisi ve sorumluluğu seçimle bir partiye verilse de, Ortahisar ilçesi, ilçe sakinlerinin, paydaşlarının görüş ve önerileri, ihtiyaç ve beklentileri dikkate alınarak yönetilmelidir. Siyasi partiler, ilçede yaşayan farklı kesimleri temsil etmektedir. Bu manada ortak aklın öne çıkarılması büyük önem taşımaktadır” dedi.

“Ortahisar’da yaşayan vatandaşlarımız adına, toplantıda dile getirilen konuların takipçisi olacağız”

Belediye Başkanı Genç’e çalışmalar ve projelerle ilgili yaptığı sunum ve bilgilendirme dolayısıyla teşekkür eden Turhan, şunları kaydetti:

“İlçe Başkanlarımız, Sayın Belediye Başkanına, fikirlerini beyan etti, projelerle ilgili çeşitli sorular yöneltti. Biz de partimizin hassasiyetle takip ettiği Belediye bütçesi, Tünel Akvaryum Projesi, Mağmat Boğazı Turizm Projesi konularında;

• Bütçede, gelirlerin tahsilat oranının yüzde 67 gibi düşük bir düzeyde kalmasının sebeplerinin ne olduğu,

• Yaşanan ekonomik krizin çalışması devam eden projeler ve belediyenin borçlanması üzerindeki maliyetleri hangi oranda artırdığı,

• Tünel Akvaryum Projesinin son durumunun ne olduğu, yapılan harcamaların miktarı, ne zaman bitirileceği ve işletmesinin nasıl yapılacağı,

• 2019 yılında ilk kazmanın vurulması planlanan projedeki gecikmenin nedenleri, yatırımcı bulmakta sıkıntı yaşanıp yaşanmadığı, projenin maliyetinin büyüklüğü sebebiyle yeniden gözden geçirilmesinin düşünülüp düşünülmediği, konularında sorular yönelttik, düşüncelerimizi paylaştık.

Ayrıca, şehir ekonomisi ve sosyal yaşamı için büyük önemi olan Uzun Sokak ve Kahramanmaraş Caddelerinde yürütülen çalışmalar ve ortaya çıkan sorunlarla ilgili görüşlerimizi beyan ettik. Toplantı için Sayın Başkana ve katılımcı ilçe başkanlarımıza tekrar teşekkür ediyor, hem Saadet Partisi olarak bizlerin hem de diğer parti başkanlarımızın dile getirdiği hususların takipçisi olacağımızı ifade ediyorum.”

Son Güncelleme: 22.06.2021 15:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.