Suça karışan çocuklar için Risk Değerlendirme Sistemi

Ülkemizde Suça Karışan Yada Karışma Eğilimi ve Potansiyeli Olan Çocuklar İçin Risk Değerlendirme Sistemi Geliştiriliyor.

28 Eylül 2018 Cuma 10:13
Suça karışan çocuklar için Risk Değerlendirme Sistemi

Adalet Bakanlığı, Avrupa Birliği ve UNICEF ortaklığında  yürütülen “Türkiye’de Denetimli Serbestlik Hizmetlerinde Çocuklar İçin Etkili Bir Risk Değerlendirme Sisteminin Geliştirilmesi Projesi’nin  Bölgesel Tanıtım Semineri, Trabzon’da bir otelde gerçekleştirildi.Toplantıya Trabzon Valisi Yücel Yavuz,Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, il protokolü ile  Avrupa Birliği ve UNICEF yetkilileri katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Vali Yücel Yavuz “Uluslararası boyutta yapılan bu organizasyonda toplumsal yaşamda ve insan hayatında belkide  karşılaşabileceğimiz en temel sorunlardan birisi ile ilgili  dezavantajlı grupların içerisinde en ayrıcalıklı olması gereken çocuklarımızdan suça karışmış ya da suça karışma potansiyeli olan kişilerle neler yapılabileceği konusunda değerlendirme yapmak üzere bir aradayız. Ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde Avrupa müktesabatıyla ilgili bir süreç var.  Bu minvalde yapılan Avrupa Birliği ve UNICEF ‘in desteklediği Adalet Bakanlığımızın da taahhüdü olarak denetimli serbestlik dediğimiz çağdaş yaşamı yansıtan düzenlemenin parçası olarak çocuklarımız için neler yapabileceği konusunda bu projeyle çok güzel yön verileceğini düşünüyorum. Düzenleyen ve emek veren herkese teşekkür ediyorum Sizleri burada görmekten ve ağırlamaktan mutluluk duyuyorum." dedi.

Dünyanın pek çok ülkesinde çocukların üzerinde bir baskı ve tehdit olduğunu ifade eden Vali Yavuz “Hangi konumda, pozisyonda olursak olalım bir işe karar verirken ya da o işi yaparken “empati” yapmamız yani karşımızdaki muhatabımızın yerine kendimizi koymamız gerekiyor. Empati belkide bu işin temelini teşkil etmektedir. Tabii yaş itibariyle çocuğun yerinde olamayız  ama çocuğu olan bir anne  ya da baba olarak olaya bakabiliriz.  Suça karışan, suça karışma eğilimi veya potansiyeli olan bir evladımızın hangi durumda olabileceğini ve bu duruma yönelik düzenlemenin nasıl yapılacağını empati duygusuyla yaklaşılırsa üzerimize düşen vazifeyi eksiksiz yapma gayreti içerisinde olacağımız muhakkaktır. Bu yüzden çok ulvi, kutsal ve önemli bir konudur. Özellikle günümüzde dünyanın bir çok ülkesinde çocukların üzerinde çok muazzam bir şekilde baskı ve tehdit bulunuyor. Tabii çocuklar üzerinde  sosyal medyanın da  çok büyük bir etkisi var. Bunların ilgi ve alaka gösterilen şekliyle  nasıl yönlendirleceği ve eğitimi zor bir hale geldi. Bizde Türkiye olarak Adalet Bakanlığımız ve ilgili kurum kuruluşlarımızın çok gayretli çalışmaları sonucu bu işe en iyi şekilde vaziyet ediyoruz. “ dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.