Sümela Manastırı'nı zam etkilemedi

Son birkaç yıldır kapalı olması ile gündemde kalan turizmin gözdesinden bu kez güzel haber

18 Temmuz 2019 Perşembe 09:48
Sümela Manastırı'nı zam etkilemedi

Kültür ve Turizm Bakanlığı müze giriş ücretlerine 15 Temmuz’dan itibaren zam yaptı. Zam bölgenin en çok turist ağırlayan merkezlerinde Sümela’ya yansıtılmadı

SÖZ KONUSU DEĞİL

Kültür ve Turizm Bakanlığının müze giriş ücretlerine 15 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 20 zam yapmasının ardından gözler Trabzon’daki Sümela Manastırı’na çevrildi. Sonnokta’ya konuşan Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu Sümela’daki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte fiyatı yeni belirlediklerini ve herhangi bir zammın söz konusu olmadığını açıkladı.

SADECE TEK ÜCRET

Sümela’daki yeni ücret sisteminin ziyaretçilere önemli bir kolaylık sağladığını belirten Ayvazoğlu “Altındere Vadisi Millî Parkı girişinde ziyaretçilerimizden 10 lira alınıyor. Ardından gerek Aya Varvara Kilisesi’nde gerek Sümela Manastırı’nda gerek seyir terasında ücret talep edilmiyor. Bu sistem daha iyi oldu. Artık iki ücret talep edilmiyor. Her alan misafirlerimize açıldı.” dedi.

TAMAMI 2020’DE

Sümela’nın henüz açılmayan bölümleriyle ilgili çalışmaların titizlikle sürdüğünü vurgulayan Ayvazoğlu şöyle devam etti: “Kapalı bölümleri taş düşürme ve çevre düzenlemesi çalışmalarımız biter bitmez açacağız. Planımız 2020’de açmak yönünde. Taş düşme tehlikesi devam eden yerlerde çalışmalar sürüyor. Biz de her noktada güvenliğimizi sağlam bir şekilde aldık. İnşallah taş düşürme çalışmaları tamamlanınca tüm alanlar gezilebilecek.”

Sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.