Sümela Manastırı ziyarete açıldı

Restorasyon çalışmalarından dolayı 4 yıla yakın süredir ziyarete kapalı bulunan Sümela Manastırı, törenle yeniden turizme kazandırıldı.

26 Mayıs 2019 Pazar 15:51
Sümela Manastırı ziyarete açıldı

Manastırın restorasyonu tamamlanan birinci avluya kadar olan bölümünün açılışı; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora tarafından gerçekleştirilirken, Başkan Zorluoğlu ve protokol, açılışın ardından Sümela Manastırı’nı gezerek incelemelerde bulundu.



Bakan Yardımcısı Alpaslan, açılışta yaptığı açıklamada, manastırda restorasyon ve çevre düzenlemesi kapsamında patika yollarda duvar ve derz yapımı, döşemelerin ve merdivenlerin ahşapla kaplanması, mutfak, ayazma, papaz odası ve keşiş odalarını kapsayan bölümlerde askıya alma ve restorasyon imalatlarının tamamlandığını söyledi.

Sümela Manastırı'nın, Türkiye'nin büyük kültürel varlıklarından biri olduğuna işaret eden Alpaslan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, göreve başladığı günden itibaren Sümela Manastırı başta olmak üzere restorasyonu devam eden bazı yapıların ziyarete açılabilmesi için seferberlik başlattığını anlattı. 

Türkiye'nin güçlü ve tarihi kültürel varlıklara sahip olduğuna işaret eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, bakanlık olarak bu varlıkların yaşatılması, korunması ve gelecek nesillere ulaştırılmasının en büyük sorumlulukları olduğunu sözlerine ekledi.

Açılışa katılan heyet daha sonra restorasyon çalışmalarının devam ettiği ikinci etap ve patika yolda bulunan Aya Varvara Kilisesi’ni gezdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.