Süre de bitti yaylalar da

İmar Barışı uygulaması en çok Karadeniz’i kirletti.

14 Haziran 2019 Cuma 08:52
Süre de bitti yaylalar da

Türkiye genelinde 31 Aralık 2017'den önceki kaçak yapılara af getiren ‘İmar Barışı’ uygulaması yarın son buluyor. Karadeniz yaylalarındaki çirkin yapıların yasallaştığı uygulama için Bakan Kurum, “Süre uzamayacak” dedi

BAKAN KURUM AÇIKLADI

Ülke çapında 31 Aralık 2017'den önceki kaçak yapılara af getiren ‘İmar Barışı’ için verilen süre yarın doluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Herhangi bir uzatma şu an için söz konusu değil. Yaklaşık 10 milyon 79 bin vatandaşımız bugüne kadar imar barışı sürecinden faydalandı. En fazla başvuru gelen iller arasında İstanbul 1 milyon 747 bin, İzmir 811 bin 452, Ankara da 469 bin başvuruyla yer alıyor. Yatırılan bedel yaklaşık 19 milyar 300 milyon lira” dedi.

TRABZON LİSTE BAŞINDA

İmar Barışı’na; sit, mera, milli park gibi koruma statülerine sahip yaylalarda inşa edilen kaçak yapılarla gündeme gelen Karadeniz Bölgesi’nde yoğun başvuru yapıldı. Bölgedeki iller arasında 200 bine yakın başvuru ile Trabzon başı çekerken, Giresun’da 119 bin, Ordu’da 100 bin, Rize’de 70 bin, Gümüşhane’de 60 bin, Artvin’de 23 bin, Bayburt’ta ise 11 bin civarında başvuru yapıldı. Trabzon, bu rakamla Türkiye genelinde en çok başvuru yapan ilk 5 ilin arasına girdi.

ERDOĞAN, ‘KİRLETTİK’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Ayder’i kirlettik, rezil ettik” çıkışı ile gündeme gelen Doğu Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılar için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, “Hiç kimse kusura bakmasın, kaçak yapılar yıkılacak” açıklamasını yapmıştı. Bu açıklamaların ardından bölge illerin valilikleri yapı yoğunluğu artan ve doğal güzellikleri bozulan yaylalar için harekete geçti, kaçak yapıların yıkımına başlanmıştı.

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.