Sürmene’de bir mahalleye daha fore kazıklı önlem

Trabzon’un Sürmene ilçesinde heyelan olaylarının yaşandığı Soğuksu Mahallesi’nde fore kazık çalışmasıyla heyelan olaylarının önüne geçen Büyükşehir Belediyesi, aynı ilçesinin Çarşı Mahallesi’ndeki heyelan olaylarının önüne geçmek için başlattığı fore kazık çalışmalarına da aralıksız olarak devam ediyor.

04 Temmuz 2018 Çarşamba 14:49
Sürmene’de bir mahalleye daha fore kazıklı önlem

Trabzon’un Sürmene ilçesi Çarşı Mahallesi’nde 25 m2’lik alanda bir süre önce meydana gelen ve TOKİ konutları ile Kur’an kursu binasını tehdit eden heyelan olayının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tetkikte 3 bin m2’lik alanın tehdit altında olduğu tespit edildi. Bölgede yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilebilmesi için fore kazık çalışması yapılması kararlaştırıldı. Hazırlanan proje kapsamında 3 bin m2’lik alanda 25-33 metre uzunluklarında 100 adet fore kazığın çakılmasına başlandı. Aralıksız olarak devam edilen Çarşı Mahallesi’ndeki çalışmaların 2 milyon 367 bin TL maliyetle tamamlanması planlanıyor.

Sürmene ilçesi Çarşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Yıldırım yapılan çalışmalardan ötürü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür etti. Muhtar Yıldırım, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaşanan heyelan olayı sonrası gerekli çalışmaların en geniş şekilde yapılmasını talimatlandırdı. Büyükşehir Belediyemiz tarafından aralıksız olarak devam edilen fore kazık çalışmasıyla hem 600 insanımızın yaşadığı TOKİ konutları, Kur’an kursu binamız ve Köprübaşı ilçemize giden eski yol tehditten kurtuluyor, mahallemiz rahat nefes alıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Sürmene Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

KAHRAMAN MAHALLESİ’NDEKİ HEYELAN OLAYINA ANINDA MÜDAHALE EDİLDİ

Öte yandan Sürmene ilçesinin Kahraman Mahallesi’nde yaşanan heyelan olayına Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekipleri anında müdahale etti. Dün meydana gelen olay sonrası mahalle yolu ulaşıma kapanırken Büyükşehir Belediyesi ekipleri kısa sürede yolu ulaşıma açarak gerekli güvenlik tedbirlerini aldı. Kahraman Mahallesi Muhtarı Aslan Aydın, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından heyelan olayının yaşandığı bölgeye taş duvar örülmesine karar verildi. Böylece heyelan tehlikesi ortadan kalkmış olacak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.