Talep çok uçak yok!

Yurt içi ve yurt dışından Trabzon’a hava yolu seyahati düzenleyen firmaların yolcu kapasitesi yüksek uçak tercih etmemeleri kriz doğurdu. Trabzon’a havayolu ulaşımı talepleri karşılanamıyor

06 Ağustos 2018 Pazartesi 10:03
Talep çok uçak yok!

KRİZİN BOYUTU BÜYÜK
Turizm sezonun zirve yapığı bu günlerde adeta uçak krizi yaşanıyor. Yurt içi ve yurtdışından Trabzon’a seyahat etmek isteyenler koltuk sayısının yetersizliğinden ya uçaklarda yer bulamıyor ya da fahiş bilet fiyatları nedeni ile havayolu seyahatinden vazgeçmek zorunda kalıyor.
GELİR TL GİDER DÖVİZ
Turizm yetkilileri petrolün ve doların hızla artışının firmaları küçük gövdeli uçaklara yönelttiği vurguladı. Yetkililer ayrıca uçak biletini TL ile satan havayolu şirketlerinin başta yakıt olmak üzere tüm giderlerinin yüzde 80'ini dövizle ödemesinin de fiyat krizine neden olduğunu belirttiler.
ÇÖZÜM GENİŞ GÖVDE!
Turizm yetkilileri bu sıkıntının aşılması için Trabzon’a seyahat düzenleyen firmaların geniş gövdeli uçakları tercih ederek yolcu kapasitesinin arttırılması halinde fiyatların normal seyrine döneceğini savundu. Özellikle THY’nin harekete geçmesi halinde bu sorunun aşılacağı öne sürüldü.

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.