Tarihi Karagöz Meydanı yeniden şehre kazandırılıyor

Tarihi Karagöz Meydanını yeniden şehre kazandıracak olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, bu alanda bulunan Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Öğretmen Evinin Hacıkasım Mevkii’nde yapımına süratle devam diyor.

02 Temmuz 2018 Pazartesi 15:51
Tarihi Karagöz Meydanı yeniden şehre kazandırılıyor

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tarihi Karagöz Meydanını yeniden Trabzon’a kazandırmak için uzun zamandır çalıştıklarını söyledi. Söz konusu alanda Cudibey Ortaokulu ile Trabzon Öğretmen Evinin bulunduğunu hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde okul ve öğretmenevinin başka alanda Belediyemiz tarafından inşa edilip Bakanlığımıza devredilmesinin ardından tarihi Karagöz Meydanı alanının Belediyemize devri yönünde protokol imzaladık. Bunun için Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde bulunan Hacıkasım bölgesindeki alanı TOKİ’den satın aldık. Burada okul ve öğretmenevini projelendirdik, ihalesini gerçekleştirdik ve yapımına başladık. İnşa çalışmalarımıza süratle devam ediyoruz. Trabzon Öğretmenevi bugün 80 yatak kapasiteli iken 150 yatak kapasiteli çok modern bir öğretmenevi inşa ediyoruz. Aynı şekilde Cudibey Ortaokulunu da 36 derslikli olarak en güzel şekilde Hacıkasım Mevkii’nde Trabzon’a kazandırıyoruz” dedi.

Okul ve öğretmen evinin tamamlanıp Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesinin ardından tarihi Karagöz Meydanı alanının Belediyenin uhdesine geçeceğini yineleyen Gümrükçüoğlu, “Bu tarihi alanda bulunan okul ve öğretmenevini yıkarak burayı kentsel meydan olarak yeniden düzenleyeceğiz. Böylece Trabzon şehir merkezine ikinci bir kent meydanı kazandırmış olacağız. Bu alanın altının otopark olarak düzenlenmesi yönünde de çalışmalar gerçekleştireceğiz. Hem yeni okul ve öğretmen evimiz hem de yeni kent meydanımız şimdiden şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.