Tarihi şadırvan pert oldu

16. yüzyılda yapılan Kavak Meydanı Şadırvanı ilgisizlikten yok olmak üzere. Vakıflar Bölge Müdürü Kahveci, “Sorumluluğumuzda değil ama inceleyeceğiz” dedi

21 Kasım 2017 Salı 09:18
Tarihi  şadırvan  pert oldu

İÇ SIZLATIYOR

Eskiden Meydan-Garbi veya Kabak Meydanı denilen ve bugün Kavak Meydanı diye anılan yerde 16. yüzyılda yapılmış olan Tarihi Kavak Meydanı Şadırvanı, ilgisizlikten yok olmak üzere. Altıgen bir plana sahip altı sütun ve üzeri örten kubbeden oluşan bu muhteşem yapı, ne yazık ki bugün tarihine yakışmayan görüntüsüyle iç acıtıyor.  

İNCELEYECEĞİZ

Gece vakti alkol ve uyuşturucu bağımlılarının mesken tuttuğu tarihi şadırvanın taş duvarları, sprey boyalarla yazılan yazılarla donanmış. Halk, “Bu eşsiz eser Avrupa’da olsa turist akın ederdi. Biz ise mezbelelik muamelesi yapıyoruz” dedi. Vakıflar Müdürü Orhan Kahveci ise, “Müdürlüğümüze ait değil ama inceleyeceğiz” diye konuştu.

 SONNOKTA GAZETESİ Yadigar AYGÜN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.