Tarihin üstüne bina diktiler

Prof. Dr. Osman Bektaş, Ortahisar Belediye binasının yapımı sırasında ortaya atılan tarihi buluntu iddialarına rağmen inşaatın devam ettirilip bitirilmesini başlıktaki cümle ile eleştirdi

20 Şubat 2020 Perşembe 09:11
Tarihin üstüne bina diktiler

İDDİA VAR İKEN…
Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Ortahisar Belediye binasının yapımı sırasında bölgede tarihi kalıntılar bulunduğu iddialarına rağmen binanın yapılıp bitirilmesini eleştirdi. Bektaş “Trabzon’da tarihi eserlerin ortaya çıkarılmasına önem verilmiyor. Bir bölge için tarihi buluntu iddiası varken inşaat yapılması ne kadar mantıklı? Tarihimize sahip çıkamıyoruz.” diye konuştu.

DEĞERİNİ BİLMİYORUZ
Bektaş ayrıca “4000 yıllık tarihimiz var ama değerini bilmiyoruz. Bu konularda Coşkun Erüz hocanın çalışmalarını takdir ediyorum. Ancak, Hadrian Limanı iddiasının uluslararası tanınırlığı için bölgede çalışma yapılmalıdır. Yükselmiş eski deniz yatağına ve onun üzerinde akan Zağnos Deresine ait kum ve çakılların varlığı limanın kanıtı sayılamaz.”
 
KAZILARDA KALINTI
Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Coşkun Erüz, Trabzon’un Pazarkapı mevkiinde Ortahisar Belediye binasının yapımı sırasında yapılan kazılarda Roma İmparatorluğu döneminden kalma antik Hadrian Limanı'nın kalıntılarının bulunduğunu öne sürerek bu limanın bölgenin hatta dünyanın sayılı büyük limanlarından bir olduğunu dile getirmişti.


sonnokta gazetesi 

Son Güncelleme: 20.02.2020 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.