Tarihin yok olduğu yer!

Ayder tamam da burnumuzun dibindeki Cephanelik ne olacak?

04 Eylül 2018 Salı 10:22
Tarihin yok olduğu yer!

Trabzon tarihinin göz göre göre ranta kurban edildiği yer olarak hafızalara kazınan Cephanelik’te, Ayder’deki gibi gerekli hamlenin yapılması bekleniyor

NEDEN DİLLER SUSAR!

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Boztepe Mahallesi’nde birinci derece SİT alanı olarak bilinen Cephanelik’teki yapılaşma tüm Trabzonlular’ın içinde kanayan yara gibi durmaya devam ediyor.  Trabzon tarihinin göz göre göre ranta kurban edilmesiyle birlikte ortaya çıkan kötü yapılaşma için dillerin sustuğu, gözlerin görmediği, umursamaz bir tavır içerisinde olunması tepkilere neden oluyor.


GEREKLİ ADIM ATILSIN

İşletme sahibinin Cephanelik için insanların aklıyla alay eder gibi, ‘Tarihin hayat bulduğu yer’ sloganıyla göz boyama çabası içerisinde olması gülünçle karşılanıyor. Artık ‘Tarihin yok edildiği yer’ olarak hafızalara kazınan Cephanelik’in birilerinin maddi çıkar uğruna değil, yeniden tarih kokan kimliğine kavuşması için bundan sonra kararlı adımların atılması isteniyor.


TRABZON UYUMA!

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ayder'i kirlettik, rezil ettik" sözleri burada kentsel dönüşümün hayata geçirilmesinin fitilini ateşlerken, Trabzon’un merkezinde bulunan Cephanelik’teki yapılaşma için de gereğinin yapılması bekleniyor. Bu nedenle diyoruz ki, “Trabzon uyuma tarihine sahip çık.”
 

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.