Tarım için yeni proje

Akçaabat Belediyesi Yöresel Kokulu Üzümü Korumak, Geliştirmek ve Bahçe Oluşturma Projesini hayata geçiriyor.

16 Ekim 2018 Salı 10:20
Tarım için yeni proje

Yöresel ürünlerin varlığını sürdürme ve aile ekonomisine katkı vererek alternatif ürün olabilecek kokulu üzüm üretimini geliştiriyor.

Öncelikle fidan üretimin için Doğu Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü ile protokol yaparak fidan üretimi sağladı. 1500 tüplü fidan üretimi yapılmış, bir dönüm ve üzerinde bağ oluşturma talebi olan 15 üretici tespit edilerek bu üreticilerin eğitimine başlanmıştır. Bir dönüm yerden 1500-2000 kg aralığında ürün hasadı yapılması ve ürünün yaş, kuru olarak pazarlama dışında taze üzüm suyu, şıra, pekmez, marmelat, reçel ve kompostoluk olarak pazarlanması şeklinde düşünülmektedir.

Bağ Fidesi Üretimi Kursu eğitimine fidan dağıtımı tapılan üreticilerin eğitimi başladı. Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürü Sebahattin Yazıcı ve İlçe Tarım Orman Müdürü İbrahim Nezir eğitim alan kursiyerleri ziyaret etti.

Kurs Tarım Orman İlçe Müdürlüğü teknik elemanları Bülent Reisoğlu ve Abdulkadir Şen tarafından verilmektedir

Akçaabat Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, İlçe Tarım Orman Müdürlüğü, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile fidan üretimi konusunda işbirliği yaptığımız Doğu Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün katkılarıyla devam eden proje eğitim süresi ile toprak analizleri ve dikim işleri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik elemanları ziraat mühendisleri nezaretinde yapılacaktır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.