Tarım İl Müdürlüğü'nden Düzköy'deki hayvan ölümleri ile ilgili açıklama

Trabzon Tarım İl Müdürlüğü Düzköy İlçesi Yerlice Mahallesinde meydana gelen büyükbaş hayvan ölümlerinin sebebinin Çiçek hastalığı olduğunu tespit ettik bölge karantinaya alınmıştır

12 Eylül 2019 Perşembe 15:53
Tarım İl Müdürlüğü'nden Düzköy'deki hayvan ölümleri ile ilgili açıklama

Trabzon Tarım İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada İlimiz Düzköy İlçesi, Yerlice Mahallesinde 28.08.2019 tarihinde bir vatandaşımızın hayvan işletmesinde bir adet büyükbaş hayvanda insanlara bulaşmayan, ancak hayvanlarda kayıplara neden olan bulaşıcı LSD (ÇiçekHastalığı) ihbarı üzerine, Düzköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimlerimizce ilgili vatandaşın işletmesine gidilmiştir. İlgili hayvandan kan ve epitel örnekleri alınarak, Samsun Veteriner Kontrol Enstitü Müdürlüğüne gönderilmiştir. Gönderilen numuneler 04.09.2019 Tarihinde sonuçlanmış ve LSD Hastalığı olduğu Enstitü Müdürlüğünce teyit edilmiştir. İl ve İlçe Müdürlüğümüzce Düzköy İlçesi Yerlice Mahallesinde gerekli idari ve fenni tedbirler alınmıştır. Veteriner Hekimlerimizce yapılan muayene işlemleri neticesinde farklı işletmelerde hastalık tespit edilen 21 adet büyükbaş hayvanların imhası yapılmıştır. İmhası yapılan hayvanların bedelleri ilgili mevzuat kapsamında Bakanlığımızca hayvan sahiplerine ödemesi yapılacaktır. Yerlice Mahallesi ve çevresinde aşılama çalışmaları devam etmektedir. İlgili Mahalle ve çevresi hayvan giriş ve çıkışları yönünden karantina altına alınmıştır. Hastalıkla ilgili tüm tedbirler alınmış, konu hassasiyetle takip edilmektedir denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.