Taşeron işçinin kadro çilesi bitmek bilmiyor

Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol - İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, Asıl işi yapan arkadaşlarımız dışarıda kaldı kadroya geçemiyorlar dedi.

04 Ocak 2018 Perşembe 12:15
Taşeron işçinin kadro çilesi bitmek bilmiyor

Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol - İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, bugün sendika binasında düzenlediği basın toplantısı ile taşeron işçilerin kadroya geçişte yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

Gedikli, Karayollarının asıl işini yapan işçilerin kadroya alınmadığına dikkat çekerek  " 24 Aralık'ta KHK ile birlikte şartlar önümüze geldi. KHK'nın yorumları yapılmaya başlandı. 1 Ocak'ta Resmi Gazete yayınlandı. Çalışma Bakanımız dün ulusal bir TV Progragmında Karayollarında çalışan işçilerin yapım inşaatında çalıştığı için kadroya geçirilmeyeceğini, biz bunları kadroya geçirirsek tünel yapan, 3. havalimanında çalışan bütün işçilerin kadroya geçirilmesi gerektiğini söyleyince bizim bu konuyla ilgili bir açıklama yapma gereğini hissettim. 

Galiba sayın Bakanımızı yanlış bilgilendirdiler. Bizim ihalelerimiz rutin yol bakım işi. Sürekliliği var. bizim arkadaşlarımız 2013 yılında haksızlığa uğradılar aynı arkadaşlarımız çalışıyor. Yol bakım, onarım, çalışma, trafik işaretlemesi, tünel içi temizlik onarım, karayollarının asıl işini yapıyorlar. Yani bir işin adına yapım işi hizmet alımı denilmekle o işçiyi ilgilendirmez. O aldığı maaşa, evine getirdiği ekmeğe bakar. Sayın Bakanımızın burada yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum.  Merkez şubemizde 6 ay önce Hizmet Alımı işinde çalışıyordu. Aynı arkadaş... Son  ay aynı işi yapan aynı çalışmayı yapan arkadaşlar Karayollarında yol yapım işinde çalışıyor. Yani böyle olunca kadro alamıyor.

Yani Karayollarının asıl işini yapan arkadaşlarımız bunlar...  İşi adı önemli değil. İşi kim yapıyor   2013'ten beri aynı arkadaşlarımız çalışıyor. Cengiz İnşaat, MAPA, Doğuş gibi değil.. Bizim niyetimiz üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değildir..  Verilen kadroda kimin emeği geçmişse Allah razı olsun. Ama burada böyle bir haksızlık var. Asıl işi yapan arkadaşlarımız dışarda kaldı. Biz bunu söylemek zorundayız. Sonuna kadar da söyleyeceğiz. bu mağduriyetin giderilmesi lazım. Bu niyetle birlikte inşallah bu mücadelede amacımıza ulaşacağız. O arkadaşlarımız kadrolarını alacaklar diye düşünüyorum. Allah'ın adaleti varsa , biz o adalete inanıyorsak... O arkadaşlarımız karda, yağmurda, yazın sıcağın altında çalışıyor. Başlıkta muvazza varsa işçinin kabahati yok.  Asıl işçi kadro alamıyor şuanda..." dedi.

 Gedikli, son 6 aya kadar hizmet alım işi olarak çalıştıklarını ancak onrasında ihalenin yapım işine çevrildiğini kaydederek, "Son 6 ay biz orada hizmet alımı çalışıyorduk. Karayolları Genel Müdürlüğü hizmet alımı yapılmayacak, yapım işine dönülecek diye yukardan yazı bildirildi. Yukardan gelen yazıyla birlikte baskıyla birlikte yapım işine çevrildi Sadece işin sonuna yapım koyuldu. O iş yapım işi de olsa, adını ne koyarsan koy, işçi onun üstünde ne yazıyor ona bakmaz. Bakılması gereken bu kişiler Karoyollarının asıl işini yapıyor mu? 6 bin 417 dava kazandık biz.." dedi.  Türkiye'de bu şekilde 15 binin üzerinde kadro alamayan işçinin bulunduğunu kaydeden Gedikli, "Toplamda şuanda 15 binin üzerinde Karayollarında kadro alamayan işçi var.  Bizim bölgemizde 183 kişi var. Tünellerde çalışan 200 arkadaşımız. Trafik ve diğer yerlerde çalışanlar 150.. Kiralık araçlarda da 50 arkadaşımız var. Yani yaklaşık 600 kişi var. Ayın 11'ine kadar mürcaatlar var. Bu arada KHK çıkarılıp düzeltilebilir. Bizim niyetimiz gölgelemek değil. Önlerini açmak. Bilgilendirme yapıyoruz. Bu bilgilendirmeyi bütün herkese yapacağız. Gerekirse siyasi partilere de gideceğiz dedi.

 

Son Güncelleme: 04.01.2018 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.