TED Koleji'nden farkındalık sergisi!

Öncü: “El ele tutuşmaya, maskesiz dolaşmaya sevdiklerimiz ile bir arada olmaya az kaldı diyoruz ve bütün toplumu gerekli olan özveriyi göstermeye davet ediyoruz.”

17 Haziran 2021 Perşembe 14:12
TED Koleji'nden farkındalık sergisi!

TED Koleji Eğitim Kurumları bünyesinde gerçekleştirilen 4. sınıf öğrencilerinin resimlerinin yer aldığı “Pandeminin İnsanlığa Öğrettikleri” adlı sergi Trabzon’da açıldı. Amacı pandemi sürecinin insanlar üzerindeki yıpratıcı etkilerinin yanında insanların yaşamın içinde yeterince fark edemediği değerler konusunda farkındalık oluşturmak ve sürecin sonunda insanlığı bekleyen tüm bu değerlerin yeniden kucaklanabilmesi adına gerekli olan motivasyon ve bilinci oluşturmak olan serginin açılışına İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Feyyan Kurnaz’da katılım gerçekleştirdi.

AMACIMIZ FARKINDALIK
Konu ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Trabzon TED Koleji Okul Müdürü Burcu Gülsu, “Biz bu projede ulusal ve sosyal farkındalık oluşturmak istedik. TED Trabzon Koleji ve Türk Eğitim Derneği olarak. Sergimiz ile sadece şehrimizde değil tüm Türkiye de farkındalık oluşturmak istedik. Şehrimizde de bu çalışmanın ile ilgi uyandıracağını düşünerek hep birlikte öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız ile bu çalışmayı sürdürdük. Öğretmenlerimiz öğrencilerimize yol göstermesi sayesinde bu resim sergisini oluşturduk. Çocuklarımızın süreç içerisinde sanat ile birlikte dünyaya gelmeleri sanata karşı ilgi duymaları öğretmenlerimizin sanatı sevdirmeleri ile bu güzel sergimiz ortaya çıktı. Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz kısa zaman içerisinde tüm dünya olarak bu süreçten kurtulmamızı ve rahat nefes almamızı umuyorum. Herkese sağlıklı günler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

ÇOK EMEK VERDiK
Trabzon TED Koleji’ne ait eserini yapanlar Gülen Kiran, Özüm Ayçiçek, Elanur Sağlam ve Duru Keleş adlı öğrenciler olurken onlar da şunları söyledi: Özüm Ayçiçek, “Bu projeyi yaparken arkadaşlarımız ile çok eğlendik çok emek verdik. Bizim için çok eğlenceli bir projeydi keyif alarak yaptık.”

Elanur Sağlam, “Bu projeyi yaparken çok keyif aldık. Van Gogh’un kulağını kesmesi nedeniyle bu günlerde yaşasaydı onu üzeceğini maske takamayacağını resmimize yansıtmak istedik. Çok eğlenceli bir proje oldu.” Duru Keleş, “Biz bu resmimizde Van Gogh’un bu günleri bilseydi kulağını kesmeyeceğini anlatmaya çalıştık.”

DEĞERLERİMİZİ FARK ETTİK
TED Trabzon Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni Pınar Ataman Öncü ise şu açıklamalarda bulundu: “Öncelikle ilgiye teşekkür ederiz. Amacımız bu projemiz ile bir farkındalık oluşturmaktı bunu daha geniş kitlelere ulaştırmaktı. Çalışmamız TED Okulları’ndan 4. sınıf öğrencilerinin eserlerinden hazırlanmış bir sosyal sorumluluk projesi. Yaşadığımız bu zorlu süreç bizlere bütün olumsuzluklarının yanında güzel değerleri fark etmemizi sağladı. El ele tutuşmaya, maskesiz dolaşmaya sevdiklerimiz ile bir arada olmaya bütün bunlara yeniden kavuşmaya az kaldı diyoruz ve bütün toplumu gerekli olan öz veriyi göstermeye davet ediyoruz. Bu sergi ve proje bu amaca hizmet ediyor. Katılan herkese teşekkür ediyoruz bütün TED Okullarına bütün vatandaşımıza sağlıklı günlerde bir arada olmak dileğiyle. Bugün bu serginin açılışını gerçekleştirdik 3 gün serg imiz halkımız ile buluşacak bütün halkımızı sergimize bekliyoruz.”

Son Güncelleme: 17.06.2021 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.