TED Koleji ücretsiz İngilizce öğretecek

Kibar, “Çocuklarımızın İngilizce eğitimlerini vermek için bir sosyal sorumluluk projesi yapmış bulunmaktayız. Karadeniz Bölgesi’nde de TED Trabzon Koleji bu projeyi yönetecek.” dedi

18 Ocak 2021 Pazartesi 10:33
TED Koleji ücretsiz İngilizce öğretecek

Trabzon TED Koleji Ortaokul ve Lise Müdürü Mustafa Turgut Kibar gazetemize konuştu. Turgut Kibar, Türk Eğitim Derneği ve ABD Ankara Büyükelçiliği İngilizce Eğitim Ataşeliği işbirliği ile hayata geçirilecek olan ‘Acces Sosyal Sorumluluk Projesi’nin okulları tarafından yürütüleceğini söyleyerek açıklamalarda bulundu.

Kibar şu ifadelere yer verdi: “Projemiz Türk Eğitim Derneği ve ABD Ankara Büyükelçiliği tarafından bir sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştiriliyor. Projede amacımız ilimizdeki 9. ve 10. sınıftaki devlet okullarında okuyan öğrencilerimize İngilizce eğitimi vermek. Bu proje sosyal sorumluluk projesi olarak Türkiye’nin 7 bölgesinde icra ediliyor. Karadeniz Bölgesi’nde de TED Trabzon Koleji tercih edildi ve bu projeyi bölgemizde bizim okul yönetecek. Bu projenin amacı 9. ve 10. sınıfta olup devlet okullarında okuyan akademik başarısı yüksek olan ekonomik durumu biraz daha düşük seviyedeki öğrencilerimizi kapsıyor.”

360 SAAT İNGİLİZCE
“Bu proje sayesinde öğrencilerimiz 15 Şubat 2021 ile 30 Haziran 2022 arasında 360 saat İngilizce dersi görecekler. Bu dersi şu an pandemiden dolayı online olarak yapıyoruz. Haftada 6 saat olmakla beraber toplamda 360 saat İngilizce eğitimi bizim okul tarafından verilecek. Bu proje TED Genel merkezi Ankara Büyükelçiliği ve okulumuz tarafından sürdürülecek. Bu proje kapsamında yalnızca 360 saat İngilizce dersi değil ayrıca kişisel gelişim, bilgisayar ve teknoloji eğitimi ve sınıf dışı etkinlikler de var burada bu şartlara tabi olan çocuklarımız bu sistemden giriş yaptıktan sonra okulumuzda eğitime başlayacak. Eğitime katılacak öğrencilerin bütün materyal, kaynak ihtiyaçları okul tarafından karşılanacak.”

TOPLUM HİZMETİNDE BULUNACAKLAR
“Bunun dışında bir toplum hizmeti çalışması da var. Bu program boyunca en az iki defa bir toplum hizmeti yapmaları gerekiyor çocuklarımızı. Yaşlı bakım, kimsesiz çocuklarımızın yuvalarına ziyaret, hayvan barınağı gibi toplum hizmet çalışmaları yapmak zorundalar. Ayrıca bilgi ve teknoloji eğitimi de almaları gerekiyor bu proje dahilinde günde 8 saatlik bir program ile eğitim almaları gerekiyor bir de sınıf dışı eğitim var. Bu daha çok programın bitimine doğru bu çocuklarımızı şehir dışında en az 2 gün bir şehir gezmesi başka bir şehirde gezi yapılması planlanıyor. Bu geziyi daha çok kamp şeklinde doğa ile iç içe şekilde yapılması düşünülüyor. Ayrıca bu kamp süresince günde en az 8 saat İngilizce konuşarak bir süreç geçirecekler. Genel çerçevesi ile bu.”

SAHADA DENETİMLER OLACAK
“Projenin belirli günlerinde sahada denetimleri yapılacak. Okulumuzdan genel merkezimiz tarafından uygun görülen iki öğretmenimizde bu dersleri verecekler. Proje Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile gerçekleştirilecek olan proje çerçevesinde sadece Ortahisar Merkez ilçemizde değil bütün ilçelerimizde de ilçelerimizi ziyaret ederek okul müdürlerimizle Milli Eğitim Müdürlerimiz ile görüşerek bu çocuklarımızın bu şartlara haiz çocuklarımızın İngilizce eğitimlerini vermek için bir sosyal sorumluluk projesi yapmış bulunmaktayız.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.