Tek dertleri kafaları karıştırmak

Karan TMO ile ilgili konuşunca Arslantürk “Bu lafları etmek için TMO’nun böyle bir fiyat ortaya koyması lazım. Bunlar piyasayı ve kafaları karıştırmak adına yapılan açıklamalardır” dedi

04 Şubat 2020 Salı 09:40
Tek dertleri kafaları karıştırmak

İHANET DEMEKTİR…

Fındıkta tartışma bitmek tükenmek bilmiyor. Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan ortada böyle bir gündem yokken TMO’ya seslenerek “TMO’nun fındığı aldığı fiyatın altında bir fiyattan satışa sunması demek, fındık üreticisine ve milli servete ihanet etmek demektir.” dedi. Karan ayrıca şöyle devam etti: “TMO, 17 liradan satın aldığı fındığı size kilogramı 15 liradan mı satacak? TMO her kuruşunda bu milletin hakkı olan milli serveti heba edip, üreticinin kalbine hançer vurmayacaktır” ifadelerini kullandı.

GÖRMEZDEN GELİYORLAR

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk konu ile ilgili konuştu. Arslantürk şunları söyledi: “Bu lafları etmek için TMO’nun böyle bir  fiyat ortaya koyması lazım. TMO’nun satın aldığı fiyat altında fındık sattığı görülmemiş. Bunlar piyasayı ve kafaları karıştırmak adına yapılan açıklamalar. Piyasayı kilitleyip fiyatların düşmesini sağlamak adına hareket edilmekte. İhanet içinde birisi varsa bu tarz açıklamalar yapanlardır. TMO’nun bugüne kadar yaptığı davranışları görmezden geliyorlar.”

DÜNYAYI TEHDİT EDİYOR

Fındık bahçelerindeki kahverengi kokarca tehdidi ile ilgili de konuşan Başkan Arslantürk “İstanbul’da yakın süreçte uluslararası bir toplantı yaptık. Bu ayın ortalarında da Samsun’da bir toplantı gerçekleştirerek konunun uzmanlarını davet edeceğiz. Bu risk şuanda sadece bizim bölgemizi değil dünyayı tehdit etmekte. Bununla ilgili acil biyolojik müdahale adına nasıl tedbir alınır onları gündeme getiriyoruz. Mücadele için ilgili ve yetkililere uyarılar yapılmaya devam ediyor.” açıklamasında bulundu.

sonnokta gazetesi 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.