TGC'den 'Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü' Mesajı

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl dönümünü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

17 Mart 2021 Çarşamba 11:08
TGC'den 'Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü' Mesajı

Türk bağımsızlık tarihinde ayrı bir anlamı olduğunu ifade eden Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünü tarihe altın harflerle yazdıran, kahramanlığın destanı olan Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Büyük bir zaferle tarihin akışını değiştiren bir milletin çocukları olmak, herkes için en büyük ve en haklı iftihar kaynağıdır. Milletimizin birliğinin ve bütünlüğünün en manidar simgelerinden biri olan Çanakkale Zaferi dünya harp tarihinde eşine rastlanması mümkün olmayan ve yok olma pahasına verilen bir varoluş mücadelesi, bir azmin ve inancın zaferidir. Milletimiz, bu var olma mücadelesinde topuyla, tüfeğiyle ve kanıyla bayraklaştırmak istediği bağımsızlığı, karşısındaki muazzam güce rağmen, yılmadan ve fedakârca kazanma başarısını göstermiştir.

Şanlı tarihi boyunca bağımsızlığıyla insanlığa örnek olmuş ulusumuz, aralanan bu kapıdan geçerek emperyalizme karşı bağımsız bir devlet kurmasını bilmiş ve bunu başarmıştır. Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi Cumhuriyetimizi, bugün, aynı ruh ve anlayışla korumak temel sorumluluğumuzdur.

18 Mart 1915 tarihinde ‘Çanakkale Geçilmez‘ diye yazılan bu başarı, ‘ulus‘ olma bilincinin de tohumlarını atmıştır. Bu gururlu günümüzü kutlarken, bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, hayatlarını bu vatan için gözünü kırpmadan feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

Son Güncelleme: 17.03.2021 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.