TİSKİ’den ‘Dünya Su Günü’ etkinliği

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, “22 Mart Dünya Su Günü” dolayısıyla şehrin farklı noktalarında bir dizi etkinlik düzenledi. Başkan Zorluoğlu da Meydan'da kurulan stantı ziyaret etti

22 Mart 2021 Pazartesi 17:43
TİSKİ’den ‘Dünya Su Günü’ etkinliği

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1993 yılında “Dünya Su Günü” olarak ilan edilen 22 Mart tarihi, dünyanın birçok kentinde olduğu gibi Trabzon’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü de bugünün anlam ve önemine binaen şehrin farklı noktalarında bir dizi farkındalık etkinliği düzenledi.

OKULLARA HEDİYELER GÖNDERİLDİ
Pandemi nedeniyle oldukça kısıtlı tutulan etkinlikler kapsamında belirlenen okullara çocukları su tasarrufu ve çevre konusunda bilinçlendirmek amacıyla çeşitli materyaller dağıtıldı. TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Görmüş’ün katıldığı programda Derecik İlkokulu, Prof. İhsan Koz İlkokulu ve Hasan Ali Yücel İlkokulu yönetimlerine materyaller teslim edildi. 

OKUL MÜDÜRÜ ŞEN: SUYUMUZU KORUYALIM
Teslim töreninde konuşan Prof. İhsan Koz İlkokulu Müdürü Tansu Şen, “22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle TİSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından çocuklarımıza armağan edilmek üzere hazırlanan materyalleri teslim aldık. Hayat kaynağımız olan suyumuzu hep birlikte korumalıyız. Bu anlamlı hediyeleri nedeniyle başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu olmak üzere TİSKİ Genel Müdürümüze ve tüm TİSKİ ailesine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. 

TEKATAŞ: SU BİLİNCİNİ SAĞLAMALIYIZ
Suyun öneminin her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın su tasarrufu konusunda bilinçlenmesini sağlamak adına Büyükşehir Belediye Başkanımız öncülüğünde çeşitli etkinlikler düzenledik. Kuraklığın her geçen gün daha da gündemimize girdiği bir zamanda Trabzon’da bu tür etkinlikleri artırarak, su bilincini sağlamaya çalışacağız” diye konuştu.     

MEYDAN’DA ETKİNLİK ÇADIRI KURULDU
Öte yandan Atatürk Meydanı’nda stant kuran TİSKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşlara su ve günün anlamına uygun broşür ve çeşitli materyaller dağıttı.  Etkinliklerle; canlı yaşamı ve doğal dengenin korunması için büyük önem taşıyan su kaynaklarının bilinçli, duyarlı ve akılcı kullanımının gerekliliği konusunda farkındalığı yüksek bir nesil yetiştirmek ve insanları su sevgisi etrafında buluşturmak amaçlandı.

BAŞKAN ZORLUOĞLU DA ZİYARET ETTİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da stantı ziyaret ederek, görevli personele kolaylıklar diledi. Suyun öneminin halka iyi anlatılması gerektiğini ifade eden Başkan Zorluoğlu, yapılan etkinliğin bu manada oldukça önemli olduğunu söyledi.

,

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.