TMO Fındık Alımlarına Yeni Düzenleme Getirdi

28 Eylül 2022 Çarşamba 14:10
TMO Fındık Alımlarına Yeni Düzenleme Getirdi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Fındık alınlarına yeni düzenleme getirdi. Yapılan düzenleme ile fındık alımı sırasındaki çürük, bozuk, kırık ve çatlak oranlarında değişikliğe gidildi. Çürük ve bozuk iç fındık oranı %5, Çatlak, kırık ve kabuklu fındık içerisinde bulunan iç fındık oranı %10'a çıkarıldı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, üreticinin beklentilerini karşılayan bir yaklaşımın ortaya koyulduğunu vurgulayarak, “TMO beklediğimiz kararı verdi. Fındık alım merkezlerine yaptığımız ziyaretler ve saha çalışmalarımız sırasında üreticilerimizin bize ifade ettiği sorunları yetkililerle görüşerek çözüme kavuşturduk. Çürük ve bozuk iç fındık oranı %3, Çatlak, kırık ve kabuklu fındık içerisinde bulunan iç fındık oranı %5 olan fındığın TMO alım merkezlerinde geri çevrilmesine karşı bölgemizdeki iklim koşulları göz önüne alınarak fındık alımlarına düzenleme getirildi. Çürük ve bozuk iç fındık oranı %5, Çatlak, kırık ve kabuklu fındık içerisinde bulunan iç fındık oranı %10'a çıkarıldı. Ayrıca fındığındaki randıman oranı düşük çıkan üreticimize fındığını kontrol etme imkanı getirilerek bu sayede 2. kez randıman verme hakkı kazandırmış olduk. Üreticimizin beklentilerini karşılayan bir yaklaşım olmuştur. Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi Bey ve TMO Genel Müdürümüz Ahmet Gürdal Beye teşekkür ederiz.” dedi.

Son Güncelleme: 28.09.2022 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.