TMO'nun fındık satışı

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) stoklarındaki fındığı satmaya başlaması piyasayı hareketlendirdi.

11 Nisan 2019 Perşembe 11:07
TMO'nun fındık satışı

Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkanı Arslantürk, satış kararını doğru bulduğunu, piyasadan da bu yönde talepler ve alımlar olduğunu hatırlatarak, 40-50 bin ton civarında bir fındığın satılmasını beklediklerini söyledi.

TMO’nun 2018 ürünü fındığı üreticiden Kasım ayında almaya başlamasını kararının yanlış olduğunu ve eleştirildiğini hatırlatan UFK Başkanı Arslantürk, “Önceki kararın zamanlaması ne kadar yanlış idiyse, stoklarındaki fındıkların piyasaya satılmasındaki zamanlama o kadar doğrudur. Belirlenen satış fiyatı da makul ve mantıklıdır. Çünkü piyasada fiyatlar da TMO’nun açıkladığı satış fiyatları seviyesindeidi” dedi.

TMO’nun depolarında Fiskobirlik’e verilecek olan fındıklar çıkıldığında son 3 yıl ürününden 71 bin ton civarında stok bulunduğuna dikkat çeken Sebahattin Arslantürk şunları söyledi:“TMO’nun bu stokun 40-50 bin tonluk kısmını satabileceği görülüyor. Satışa başlanmasından sonra yapılan alımlar ve gelen talepler bunu gösteriyor. 2019 ürünü fındığın genel görüntüsü iyi. Ancak önümüzdeki süreçte yaşanabilecek olumsuzluklarda göz önüne getirildiğinde, TMO depolarında fındığın tamamını da satabilir.”

TMO’nun bugünkü koşullarda yaptığı satışların, önümüzdeki dönemin ürünü üzerinde yapacağı etkinin şimdiden konuşulmasının yanlış olduğunu belirten Arslüntürk, “Piyasada her şey arz talebe göre oluşuyor. Bugün TMO’nun stoklarına ihtiyaç vardı. Bunlar işlem görüyor. Böylesine milli bir değeri stokta saklayarak değil, satarak, ihraç ederek kazanç sağlayabilirsiniz. Yapılmak istenen ve yapılması gereken de budur. Türkiye’nin hedefi fındıkta verim ve kaliteyi arttırarak, çok üretip çok satmak ve böylece de çok kazanmak olmalıdır”diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.