TOBB Sanayi Odaları Konseyi’nde sanayinin sorunları ve beklentileri ele alındı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sanayi Odaları Konsey Toplantısı’nda sanayinin sorunları ve beklentileri ele alındı, görüş ve öneriler açıklandı. Toplantıya Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Şadan Eren de katıldı.

22 Kasım 2017 Çarşamba 10:44
TOBB Sanayi Odaları Konseyi’nde sanayinin sorunları ve beklentileri ele alındı

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleşen toplantıda, sanayi odası temsilcileri ve konuyla ilgili bürokratlar yer aldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, özellikle istihdamda büyük başarılara imza atıldığını belirterek, “İstihdamdaki başarımız, esasında dünya çapında bir olay. 2012-2016 dönemini kapsayan 5 yılda, Türkiye’de 2,4 milyon kişiye yeni iş sağladık. Avrupa'da en fazla istihdam artıran ülkeyiz. Almanya ve Fransa’nın toplamından fazla istihdam üretiyoruz” dedi. Hisarcıklıoğlu üretim artışıyla canlanan ekonominin, hükümetin istihdamı teşvik eden adımlarıyla, istihdama da olumlu yansıdığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Son verilere göre, Ağustos sonu itibariyle, geçen senenin aynı dönemiyle karşılaştırdığımızda, 1,5 milyon kişiye ilave istihdam sağladık. Toplam istihdam edilen kişi sayısı 28,8 milyonu buldu ve tüm zamanların en yüksek istihdam rakamına ulaşmış olduk.”

TOBB Başkanı, ihracatın da büyüdüğüne vurgu yaparak ilk 9 ayda sanayi ürünü ihracatının geçen senenin ilk 9 ayına göre, 10 milyar dolar arttığına dikkat çekti.

Bakan Faruk Özlü’nün iş dünyası ile istişareye büyük önem verdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu yaklaşımın iş dünyası için moral olduğuna vurgu yaparak, “Sayın Bakanımız Faruk Özlü daha iyi işler yapmamız için bizi yüreklendiriyor. Türkiye’nin Otomobili projesinde de, sağolsun yine Sayın Bakanımızdan en büyük desteği aldık. Onun bu işe sahip çıkması ve tüm kamuyu koordine etmesi sayesinde, bu tarihi adımın gerçekleşmesi mümkün oldu” dedi.

ÖZLÜ: İTHALATA KARŞI YERLİ ÜRETİM ATAĞI BAŞLATIYORUZ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TOBB'un Türk sanayisine hizmet yolunda en büyük paydaşlardan ve en önemli partnerlerden olduğunu, milli hedef etrafında birleşmenin en son örneği olan "Türkiye'nin Otomobili" projesinin olgunlaşmasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun büyük emeğinin bulunduğunu söyledi. Özlü, bir yandan ihracatı artırırken diğer yandan da ithal edilen ara malları ve sanayi ürünlerinin yerlileştirilmesi gerektiğini belirterek, bu kapsamda "ithalata karşı yerli üretim, yerli hamle" çalışmasını başlattıklarını ve Bakanlar Kuruluna projeye ilişkin sunum yaptıklarını bildirdi. Türkiye'nin ithalatını yaptığı ara mallardan ilk aşamada 978 ürün tespit ettiklerini, bu sayıyı zamanla 2 bin 600'e kadar çıkaracaklarını anlatan Özlü, kimya, ilaç, elektronik, makine, teçhizat, gıda ve motorlu kara taşıtları sektörlerindeki ürünlerin Türkiye'de üretilmesi için teşvik mekanizması kuracaklarını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.