Toki projeyi daralttı

TOKİ’nin Büyükşehir Belediyesi’ne dönüşüm yapılacak alanın daraltılması için imzalamak üzere yazı gönderdi. Vatandaşlar ise mağdur olduklarını belirterek çalışmaların bir an önce hızlandırılmasını istedi.

29 Ağustos 2018 Çarşamba 09:37
Toki projeyi daralttı

Trabzon’un kanayan yarası haline gelen ve bir türlü bitirilemeyen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Toplu Konut İdaresi’nin Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne dönüşüm yapılacak alanın daraltılması için imzalamak üzere yazı gönderdi. Çömlekçi’de dönüşüm çalışmaları ilerlemediği için vatandaşlar mağdur olurken Büyükşehir Belediyesi’nin TOKİ’nin gönderdiği yazıyla ilgili nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu oldu.

VATANDAŞ MAĞDUR

Çömlekçi’de yaşayan vatandaşlar, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini belirterek “Çalışmalar bir türlü ilerlemiyor. İnsanlar, ne yatırım yapabiliyor ne de yerini satabiliyor. TOKİ’nin projeyi daraltmış. İmzalaması için Büyükşehir’e göndermiş. Büyükşehir imzaladığı takdirde TOKİ çalışmalara başlayacak. Ama ortada hala bir belirsizlik var. Belirsizliğin ortadan kalkmalı. Buradaki insanlar daha fazla mağdur edilmesin” dediler.

DÖRT AYDIR NE BEKLENİYOR

TOKİ’nin Büyükşehir’e gönderdiği yazıya rağmen hala bir çalışma yapılmadığını belirten vatandaşlar yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandı: “TOKİ’den Büyükşehir Belediyesi’ne bir yazı geldi. Birinci kısımla ilgili TOKİ projeyi daraltıyor. Belediyeye de bir yazı geliyor; imzalayın yollayın diye. Burada kentsel dönüşümden dolayı buradaki işletmelerin hepsi sıkıntılı. Ne ipotek kullanabiliyor ne de yatırım yapılabiliyor. Herkes mağdur. Bu yazı dördüncü ayda belediyeye geldi.

HALA BEKLİYORLAR

Parası ödenen yerler hariç,  her yerin kentsel dönüşümden çıkarılması için. Yalnız bu evrak dördüncü aydan beri Cengiz Çolak Bey de bekliyor. Gündeme bile getirmiyor. Elinde tutuyor. Ama burada insanlar mağduriyet yaşıyor. Kentsel dönüşümden dolayı burada ne altyapı yapılıyor, ne elektrik ne de telefon hatları yapılıyor. Hiçbir şey yapılmıyor.

VATANDAŞLAR RAHATLAR

TOKİ’den gelen yazı sisteme konulursa TOKİ burada çalışmaya başlayacak. Bu Trabzon’un faydasınadır. Buradaki işletmeler kendine gelecek. Tekrar yatırım yapacak. Kimisi satacak kimisi yenilenecek. Ancak bu böyle kaldığı sürece hiç kimse bir şey yapamayacak. Yetkililere çağrımız şu ki TOKİ’nin gönderdiği evrak işleme konulmalıdır. Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalıdır.”

Sonnokta gazetesi 

Son Güncelleme: 29.08.2018 10:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.