Trabzon Barosu'ndan 29 ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez 29 ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

29 Ekim 2021 Cuma 11:23
Trabzon Barosu'ndan 29 ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez 29 ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Tarihimizin en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 98. Yılını büyük bir kıvanç ile kutluyoruz. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde Türk Milletinin yazdığı Kurtuluş Savaşı destanımızın sonucunda ,29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet’imiz, karanlıktan aydınlık bir geleceğe bilim ve akılla yürüme azminin büyük bir zaferidir. Demokratik, Laik ve Sosyal bir Hukuk Devletinin temeli olan Cumhuriyetimiz eşit yurttaş olmanın, bağımsızlığın, özgürlüğün, adaletin ve demokrasinin sembolüdür.

Türk Milleti için Cumhuriyetimiz her bir bireyin, ortak bir geçmişle onurlanıp, yine ortak bir geleceğe umutla bakabildiği, laik, bilimsel temellere dayalı, eşit ve özgür bir hukuk devletinde insanca yaşanabilmesinin adıdır. Uğruna ölmeyi göze almış, asla teslim olmamış ve uygar dünyada tarihten aldığı birikim ve güçle var olmayı sonuna dek hak etmiş olan halkımızın, insan onuruna yaraşır bir var olma savaşının sonucunda elde ettiği Cumhuriyetimiz, Türk Milletinin sonsuza kadar taşıyacağı kutsal bir emanettir. Trabzon Barosu olarak; demokratik, laik ve sosyal bir Hukuk Devleti olan Cumhuriyet’imizin kazanımlarından ve ilkelerinden ödün vermeden, Cumhuriyet’imizin devrim ve değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyor, Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, devrim arkadaşlarını ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını minnet ve saygıyla anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz. 

Son Güncelleme: 29.10.2021 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.