Trabzon Barosu'ndan Göksu'ya kınama

Trabzon Baro Başkanı Avukat Sibel Suiçmez,Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu Trabzonlular için söylediği sözlerden dolayı özür dilemelidir

16 Mayıs 2019 Perşembe 09:00
Trabzon Barosu'ndan Göksu'ya kınama

Trabzon Baro Başkanı Avukat Sibel Suiçmez yaptığı açıklamada ,Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İMAMOĞLU’ nu karalamak amacıyla yaptığı konuşmada “Rum ve Trabzon” vurgusu yapması kabul edilemez.

İnsanları etnik kimlik ve kökenlerine, din ve mezhep tercihlerine göre olumsuz bir şekilde nitelemek ve bunlar üzerinden hakaret etmek öncelikle insan hak ve özgürlüklerine aykırıdır. Bir belediye başkanının siyasi rant için dil, din, köken ayırımı yaparak ırkçı bir dil kullanması nefret suçu ve insanlık suçu olup, ayrıca kendi adına da son derece üzücü bir durumdur.

Esenler Belediye Başkanını halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek söylemlerde bulunmamaya, insan hak ve özgürlüklerine saygılı olmaya ve kullandığı dil için herkesten özür dilemeye davet ediyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.