Trabzon Barosu'ndan siyasi partilere çağrı

ürkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu TÜBAKKOM 14. Dönem Sözcüsü  ve Trabzon Baro Başkanı Av. Sibel SUİÇMEZ ,siyasi partilerden  24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Milletvekilliği seçiminde aday adaylığı için başvuran kadınların seçilebilir sıradan aday yapılmalarını istedi.

18 Mayıs 2018 Cuma 15:55
Trabzon Barosu'ndan siyasi partilere çağrı

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu TÜBAKKOM 14. Dönem Sözcüsü  ve Trabzon Baro Başkanı Av. Sibel SUİÇMEZ yaptığı açıklamada,

24 HAZİRAN 2018 MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİNE KATILACAK TÜM SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRIMIZDIR:

            24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Milletvekilliği seçiminde aday adaylığı için başvuran kadınların seçilebilir sıradan aday yapılmaları, Türk Kadınının yıllar önce kazandığı seçme – seçilme hakkının haklı bir sonucudur.

            Nüfusumuzun kadın – erkek oranına bakıldığında, 26. Dönem Meclisinde kadın temsilinin, oranın çok altında kaldığı açıktır. Kadının, insan haklarının sağlanması yönündeki çalışmalarda, kadın bakış açısına sahip kadın milletvekillerinin katkısı önemlidir. Kadın adayların 

seçilebilir sıradan aday gösterilmeleri eşit temsil ilkesinin gerekliliğidir. 

            Bu nedenlerle; tüm siyasi partilere ülke genelinde ve Trabzon ilimizde aday adaylığı için başvuran kadın adayların seçilebilir sıradan Milletvekili adayı yapılması talebimizi iletiyoruz dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.