Trabzon Barosundan 29 Ekim Mesajı

Trabzon Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez, Cumhuriyetin Kuruluşunun 79. Yıl Dönümü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı.

29 Ekim 2020 Perşembe 14:56
Trabzon Barosundan 29 Ekim Mesajı

Trabzon Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez yayınladığı mesajında şu ifadelere yerverdi. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde ve önderliğinde Türk milletinin yazdığı Kurtuluş Savaşı destanımızın sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti Demokratik, Laik ve Sosyal bir Hukuk Devletidir. 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet’imiz, karanlıktan aydınlık bir geleceğe bilim ve akılla yürüme azminin büyük bir zaferidir. Cumhuriyet yurttaş olmanın, bağımsızlığın, özgürlüğün, adaletin, hukukun, demokrasinin sembolüdür.

Cumhuriyet’imizin devrim ve değerleri, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için, laik ve bilimsel eğitimle, özgür ve eşit bireylerden oluşan bir ulus yaratma çabalarının ürünüdür. Cumhuriyet’in ilanından sonra gerçekleşen bir dizi devrim ile Türkiye Cumhuriyet’i devleti çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak yolunda çok önemli adımlar atmıştır. Cumhuriyet’imizin ilanı ile birlikte yaşama hakkı, sağlık hakkı, eğitim hakkı, kadınlara seçme ve seçilme hakkı, düşünce, toplantı ve gösteri özgürlüğü, din ve vicdan özgürlüğü, özel hayatının gizliliği, dilekçe hakkı, konut dokunulmazlığı hakkı, basın özgürlüğü gibi birçok hak anayasal koruma altına alınmıştır. Bizlere bugün düşen görev, insan hak ve özgürlüklerinin, demokrasimizin geliştirilmesi için Hukuk Devleti olma ilkelerine sahip çıkmak ve geliştirmektir. Trabzon Barosu olarak; demokratik, laik ve sosyal bir Hukuk Devleti olan Cumhuriyet’imizin kazanımlarından ve ilkelerinden ödün vermeden, Cumhuriyet’imizin devrim ve değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyor, Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, devrim arkadaşlarını ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını minnet ve saygıyla anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.

Son Güncelleme: 29.10.2020 15:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.