Trabzon Botanik'de Fındık Evi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon'un Çamoba mahallesinde yaklaşık 103 dönümlük bir alan üzerine kurulan Botanik Park'ta, Fındık Evi ve Bahçesi oluşturuluyor.

11 Temmuz 2018 Çarşamba 16:13
Trabzon Botanik'de Fındık Evi

Büyük oranda tamamlanan ve halkın tanıtımına açılan Botanik Bahçesi'nde Trabzon Ticaret Borsası'nın katkılarıyla ülkemizin en önemli tarımsal ihraç ürünü olan fındığın tanıtımı da yapılacak.

Bu amaçla ülkemizde yetiştirilen 21 fındık çeşidinin yer aldığı bahçede dikim yapıldı. Belediye tarafından tahsis edilen ve Fındık Evi adı verilen ahşap ağırlıklı tek katlı yapı da ise bu ürünle ilgili bilgilerin yer aldığı bir kütüphane oluşturulacak. Fındık Evi'nde ayrıca fındıkta kullanılan aletler ile üretimden tüketim aşamasına kadar olan safların sergilendiği fotoğraflarda bulunacak.

Botanik Tanıtım Günleri'nde Fındık Evi'nde Trabzon Ticaret Borsası'nın arşivinden hazırlanan eski ve yeni fındık fotoğraflarının yer aldığı bir sergi açıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.