Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı yapıldı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez toplandı.

15 Nisan 2019 Pazartesi 16:19
Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı yapıldı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından   ilk kez toplandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nun dışında Meclis öncesi bir kokteyl de düzenlenerek, meclis üyelerine çeşitli ikramlar verildi. İlk toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin tümümün katıldığı gözlenirken CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ile AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de toplantıya katılan isimler oldu.
Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışı ilk olarak yoklama ile başlarken ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Belediye Meclisi’nin açılışında Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bir konuşma yaptı. Başkan Zorluoğlu, “Ülkemizin en önemli merkezlerinden birisi olan Trabzon’a ve kıymetli hemşerilerimize hizmet etmek bizim için büyük onurla çok büyük sorumlulukları beraberinde getirmektedir. Yönetimde ki temel yaklaşımımız insanı merkeze alan hukuk, adalet ve hakkaniyet ölçülerine sıkı sıkı bağlı, hesap verebilen, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan katılıma açık güler yüzlü bir yönetim anlayışı olacaktır. İstişareye açık olacak, sorunları taraflarıyla konuşarak çözme gayretinde olacağız. Makamda oturan değil, daha çok alanda sahada vatandaşımızın arasında olmaya özel önem göstereceğiz. Büyük bölümü belediyelerle ilgili olan devlet tecrübemizin her zerresini, yeni istihdam alanlarını açmaktan, gençlik spora, turizmden sosyal faaliyetlere, halkımızın hayatını kolaylaştıracak yeni projelerin hazırlanmışı için mesaimizi harcayacağız. Vatandaşlar ile devlet kurumlarının arasında ki ilişkinin büyük bölümü belediyeler üzerinden gerçekleşmektedir” dedi.

Başkan Zorluoğlu, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut durumuyla ilgili meclisimize sunum yaparak sizleri bilgilendireceğiz” diye konuştu. Meclis’te ilk olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekillerinin seçimi yapıldı. 1. Başkan Vekilliği’ne Atilla Ataman, 2. Başkan Vekilliği’ne Mehmet Karaoğlu  ismi önerildi. Yapılan gizli oylama sonrasında Ataman, Meclis 1. Başkan Vekili, Karaoğlu ise 2. Başkan Vekili oldu. Ataman ve Karaoğlu, mecliste 64’er oy aldı. 

Meclis Başkan Vekillerinin oylamaları yapıldığı sırada Başkan Zorluoğlu’na bir telefon geldi. Meclis Başkanlığı’nın hemen arkasındaki platforma geçerek burada telefon ile konuşan Başkan Zorluoğlu, ardından ise yeniden yerine geçerek oturdu.  Başkan Zorluoğlu, burada meclis üyelerine yaptığı açıklamada kendisini arayan ismin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Erdoğan’ın meclis üyelerine selam söylediğini ifade eden Zorluoğlu, Erdoğan’ın başarı dileklerini ilettiğini de söyledi.

Zorluoğlu, “Biraz önce arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı. Sizlere iyi çalışmalar başarı dileklerini iletmemi istedi” dedi. Meclis üyeleri de bu sözlere alkışlarla karşılık verdi.

Meclis Başkan Vekillerinin seçiminin ardından yine gizli oylama ile Asil ve Yedek Katip Üyeliklerinin seçimi yapıldı. Verilen önergelerde Asil Üyeliklere Ali Osman Çoban ve Seda Beşir, yedek üyeliklere ise Gözde Atasoy Koç ile Ömer Faruk Adıgüzel önerildi. Mecliste ilk olarak Asil ve katip üyeler seçilerek görevi devraldı. Katip üyelerinin ardından ise Büyükşehir Belediye Encümeni seçildi. Meclis üyelerinin verdiği önergede Emre Akgün, Şenay Kibar, Mehmet Tayar, Hüseyin Alioğlu, Hasan Çebi isimleri yer aldı. Yapılan gizli oylama sonrasında bu isimler Belediye Encümenine seçildi.

Son Güncelleme: 15.04.2019 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.