Trabzon Büyükşehir Belediyesi sahipsiz canların yanında

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 17 Nisan Cuma gecesi başlayacak ve 2 gün sürecek sokağa çıkma yasağı öncesi sahipsiz hayvanların aç kalmaması adına adeta seferberlik ilan etti.

17 Nisan 2020 Cuma 15:49
Trabzon Büyükşehir Belediyesi  sahipsiz canların yanında

Sahipsiz canlar için gerçekleştirdiği çalışmalarla örnek olan Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma yasağı öncesi ilçe belediyelerine mama desteğinde bulundu. Herkesin evde kaldığı bir dönemde sahipsiz canların aç kalmaması için çalışmalarını çok yönlü yoğunlaştıran Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, sevimli dostlarımıza sahip çıkmaya devam ediyor. Ekipler ayrıca ilçe belediyelerine ilaçlama için dezenfektan desteği de verdi.  

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediyesi koronavirüsle mücadelenin ilk gününden itibaren 18 ilçenin tamamında sahipsiz hayvanlara yönelik belirlenen 305 istasyonda 4 bin 200 kilogram mama dağıtımı gerçekleştirildi. Bu kapsamda ortalama 15 bin köpeğin beslenmesi sağlandı. Yine kediler için belirlenen 350 istasyona 760 kilogram mama bırakıldı. Kanatlı hayvanlar için 1 ton civarında yem dağıtımı yapıldı.  

İLÇE BELEDİYELERİNE MAMA DESTEĞİ VERİLDİ 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Dünyayı saran ve etkilerini Türkiye’de de gösteren koronavirüs salgınına karşı tüm birimlerimiz ilk günden itibaren teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürüyor. Yaşanan bu zor süreçte sevimli dostlarımızı daha çok düşünüyor ve çalışmalarımızı bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. Bu gece başlayacak ve iki gün sürecek sokağa çıkma yasağında sahipsiz
canlarımızın sorun yaşamaması için yoğun bir çalışma programı yaptık. Tek bir canımızın bile aç kalmaması için tüm ilçe belediyelerimize mama desteğine bulunduk. Öte yandan çalışma arkadaşlarımız kuşlar için de belirlenen yerlere yem serpiştirme çalışmalarına devam ediyor. Her zaman yinelediğim gibi bu zor süreçte vatandaşlarımızın da sahipsiz hayvanlarımız için kapılarının önüne su ve mama bırakmalarını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 20.04.2020 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.