Trabzon'da aşırı yağmur hayatı felç etti

Yaşanan yağışların etkisinin ortadan kaldırılması için Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 42 iş Makinesi ile bayram mesaisi yaptı.

22 Ağustos 2018 Çarşamba 17:02
Trabzon'da aşırı yağmur hayatı felç etti

Trabzon’da etkili olan baskın yağış sonrası Trabzon Büyükşehir Belediyesi, TİSKİ, DSİ, Karayolları ve ilçe belediyeleri ile koordineli bir çalışma yürütülerek oluşan hasarın giderilmesi için büyük çaba sarf etti . Yaşanan yağışların etkisinin ortadan kaldırılması için Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 42 iş Makinesi ile bayram mesaisi yaptı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Araklı Ortaköy - Koyuncular Mahallesi, Sürmene Ormanseven Mahallesi, Arsin Özlü, Çardaklı, Harmanlı yolundaki heyelanlar kaldırıldı. Ayrıca Düzköy -Akçaabat yoluna müdahale edilirken, Alçaabatın, Akören Zaferli, Alsancak, Derecik, Uçarsu, Fındıklı ve Acısu mahallelerine müdahale edildi.   Akçaabat’ın Yeşilyurt- Özdemirci Akören bağlantı yolu derenin yolu koparması nedeniyle kapandı. Derenin su seviyesinin düşmesiyle birlikte yol yeniden yapılarak trafiğe açılacak. Yağışlardan sonra ayrıca Ortahisarın Gözalan ve Gölçayır, Maçka’nın Zaferli ve Kaynarça mahallelerine müdahale edilirken, Yomra Kaşüstü Mahallesindeki yollarda heyelanın izleri kaldırıldı. Büyükşehir Belediyesi ayrıca şehir merkezindeki teressübat malzemelerinin kaldırılmasınada başladı.  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Büyükşehir Belediyesinin Bayram olmasına rağmen ekiplerinin böylesi bir yağışa hazırlıklı olduklarını ifade ederek, “ Yapışların şiddetlenerek etkisini göstermesinden sonra 42 iş makinemiz aciliyet durumuna göre müdahalede bulunmuştur. Özellikle Akçaabat, Düzköy, Araklı,Sürmene, Arsin, Yomra ve Maçkada etkili olan yağışların ardından sadece Yeşilyurt - Özdemirci- Akören bağlantısını sağlayan yol trafiğe kapalı durumdadır. Derenin su seviyesinin düşmesiyle bu yolda yeniden yapılarak hizmete açılacak. Bu mahallerimize ulaşım alternatif yollar üzerinden sağlanmaktadır. Çalışmalarımız hasar oluşan yollar eski haline dönene kadar sürdürülecektir”dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.