Trabzon'da bayram tedbirleri alındı

rabzon Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nın rahat ve huzur içinde geçirmesi için kent genelinde bir dizi tedbirler aldı.

20 Ağustos 2018 Pazartesi 15:56
Trabzon'da bayram tedbirleri alındı

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında, mezarlıklardaki düzenleme, temizleme ve boyama çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.Bayram boyunca halkın yoğun olduğu yerlerdeki zabıta görevlilerinin sayısı artırılarak, vatandaşların alışveriş ve ziyaretlerini rahatlıkla yapmalarının sağlanacağı dile getirilen açıklamada, bayram boyunca başta şekerci, tatlıcı ile pasta imal eden ve satan iş yerleri olmak üzere gıda denetimlerinin süreceği,  görülen aksaklıkların 321 16 28 ile 185 ve 188 nolu telefonlara bildirilebileceği kaydedildi. 

Açıklamada dini bayram günlerinde belediye otobüslerinin ücretsiz olması uygulamasının bu bayramda da sürdürüleceği belirtilerek, şu bilgilere yer verildi: "Büyükşehir Belediyesi bayram boyunca vatandaşları Trabzon il genelindeki tüm hatlarda ücretsiz olarak taşıyacak. Özel halk otobüsleri bu uygulamanın dışında kalırken, vatandaşların kabir ziyaretlerini yapabilmeleri için şehir merkezindeki Bahçecik, Bostancı, Sülüklü, Uğurlu ve Boztepe mezarlıklarına 09.00 ila 15.00 saatleri arası ücretsiz otobüs seferleri gerçekleştirilecek. Bahçecik, Uğurlu ve Boztepe mezarlıklarına gitmek isteyen vatandaşlar için Büyükşehir Belediyesi otobüsleri, Meydan'daki eski Bağ-Kur binası önünden, Bostancı ve Sülüklü mezarlıklarına gitmek isteyen içinse Baro binası önünden kalkacak."

Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğünün, bayram tatili süresi boyunca tam kadro olarak normal çalışma düzeninde çalışmaya devam edeceği aktarılan açıklamada, belediye tarafından düzenlenen bayramlaşmanın, 22 Ağustos Çarşamba günü saat 11.00'de 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkında bulunan tarihi Büyükşehir Belediyesi binasının önünde yapılacağı da bildirildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.